"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בריטניה: בת 58 ילדה בן בתהליך פונדקאות

למרות שקרוליין הס נדחתה על ידי הממסד הרפואי בבריטניה בשל גילה, תמורת 4,500 ליש"ט היא הצליחה להיכנס להיריון בהודו

,עודכן
אילוסטרציה של זרע וביצית // צילום: GettyImages

קרוליין הס בת ה-58 מבריטניה ילדה את בנה ג'ייווד (Javed) לאחר ששילמה 4,500 ליש"ט בשביל לעבורתהליך פונדקאותבהודו.

בשל גילה המבוגר ולאחר שנדחתה על ידי שירותי הרפואה בבריטניה מלעבור אתתהליך ההיריון, קרוליין כבר התייאשה מהאפשרות שתהיה אם אי פעם בחייה. לדבריה, "התחתנתי בשנות ה-30 לחיי עם אדם שאהבתי אבל לא נכנסתי להיריון. הרופאים לא ידעו למה אני לא מצליחה להיכנס להיריון אבל בסופו של דבר זה הרס את הנישואין שלי.

"מצאתי את עצמי לבד וגם בלי ילדים. אחר כן עברתי מבריטניה לסידני באוסטרליה וחיפשתי לי בן זוג ולא מצאתי כזה. אז פניתי לשירות הבריאות הממלכתי בבריטניה וביקשתי לנסות להרות על ידי תרומה של עובר".

אלא שכאמור, הרופאים סירבו לבצע את ההליך כיוון שקרוליין היתה מבוגרת מדי לדבריהם. בשלב זה, חבר ילדות הציע לה לנסות לקנות עובר בקפריסין או בהודו שבמדינות אלה ניתן לשלם כסף ולעבור תהליך של הפרייה חוץ גופית. קרוליין אכן פנתה למרפאת פוריות בהודו והעובר שהושתל ברחמה נקנה מביצית של אישה הודית בת 21 שאוהבת לרקוד ומזרע של גבר אמריקני לבן, אב לילד בן 16 שעובד בתעשיית ההייטק האמריקנית.

כך נולד בניתוח קיסרי בחודש נובמבר האחרון בנה ג'ייווד, לאחר שהוכנסו לרחמה שלושה עוברים בהפרייה חוץ גופית, תהליך שעלה בסך הכול 4,500 ליש"ט. "גם לי יש זכות להיות אם כמו כולם ויש לי זכות להיכנס להיריון", אמרה קרוליין.

סיפורה של קרוליין הס מגיע בציון חגיגות 40 שנה להפריית המבחנה הראשונה ממנה נולדה לואיז בראון. אלא שבעוד שהולדת לואיז בראון התקבלה יחסית ללא מחלוקת רפואית, המקרה של קרוליין עורר בקרב הממסד הרפואי מחלוקת עזה סביב השאלה האתית עד איזה גיל ניתן לאפשר לאישה ללדת. הטוענים כי לתת לאישה מבוגרת מדי להיות אם, מעבר לקושי שבהיריון והלידה עצמם, זהו מעשה חסר אחריות של משחק בכללי הבריאה. מנגד קרוליין עצמה טוענת ש"לכול אישה מגיע להיות אימא ואני לא סבורה שזה מעשה אגואיסטי או לקיחת צעד מעבר למה שהבורא תכנן".

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר