יום בילוי בחוף הסתיים באסון בביביונה, עיירת נופש על חוף הים האדריאטי במחוז ונטו שבצפון איטליה. תייר סלובקי בן 76 התמוטט בשבת בצהריים בזמן שחה בים. המצילים משו אותו מהמים וביצעו בו החייאה ממושכת, אך ללא הצלחה. אלא שהטרגדיה לא הסתיימה שם.
במהלך מאמצי ההצלה, אשתו של התייר צפתה בנעשה. כשהבינה שהאדם שבו מטפלים הוא בן זוגה, היא קרסה במקום. לפי האתר הסלובקי Hospodárske Noviny, היא עברה התקף לב חמור, איבדה את ההכרה והוטסה במסוק לבית חולים במצב קריטי. לדברי המצילים בזירה, ההלם הוא שהוביל לאירוע הלבבי.
האירוע הנוסף
כמעט במקביל, על אותו חוף, גבר כבן 70 שהגיע עם בני הזוג, ותואר כמכר או קרוב משפחה, חש ברע והתמוטט סמוך לזירה. הוא קיבל טיפול ראשוני במקום ופונה לבית חולים להמשך בדיקות. בתוך דקות ספורות, שלושה בני אדם מאותה חבורה קרסו על אותו חוף. עם תום הפעולות, שני המאושפזים נותרו בטיפול רפואי, והרשויות לא פרסמו עדכונים נוספים.
למה זה קורה דווקא עכשיו
הרקע לאירוע אינו מקרי. אירופה נמצאת בעיצומו של אחד מגלי החום הקשים שידעה בשנים האחרונות, עם טמפרטורות שוברות שיא ועם עלייה מתועדת במספר מקרי המוות המיוחסים לחום, בעיקר בקרב מבוגרים.
השילוב שמזוהה כמסוכן במיוחד בחופים כולל שלושה מרכיבים: חום כבד, חשיפה פתאומית למי ים קרים ומחלות לב קיימות. המעבר החד בין גוף מחומם למים קרים עלול לגרום לתגובה לבבית מיידית, וזה בדיוק סוג האירוע שכלי תקשורת באיטליה מתריעים מפניו בשבועות האחרונים, לצד דיווחים על עלייה במקרי החירום הרפואיים בחופים. גם ה"טלגרף" הבריטי דיווח על העלייה בסיכון בקרב מבוגרים בעקבות שינויי הטמפרטורה הפתאומיים.

