היעד המושלם לבטן-גב וטיולי כוכב - וכן, חם שם עכשיו

מאוריציוס, יעד חלומי לאוהבי טבע, חופים ומלונות יוקרה, ומתאים גם לחופשות רומנטיות וגם לחופשות משפחתיות • מה שכדאי לראות באי הקסום

פרינס מאוריס במאוריציוס. צילום: מעיין רייכמן

מאוריציוס הוא אחד היעדים הכי יפים בעולם, הרים מרשימים מתנשאים מתוך יערות טרופיים ולנוף של חופי טורקיז. האי, מזרחית למדגסקר (מזרח אפריקה), קטן יחסית וניתן להקיף את כולו ב-3-4 שעות נסיעה. הוא מתאים גם לטיולי כוכב (מקום לינה אחד ממנו יוצאים כל יום לטייל במקום אחר) וגם לבטן-גב.

אין טיסות ישירות, ניתן להגיע דרך קונקשן בדובאי או אייר סיישל. כעת במאוריציוס מזג האוויר חם ונעים, עם טמפרטורות סביב 27-30 מעלות ביום ו־24–26 מעלות בלילה בחלקים רבים של האי, ועם עננות קלה והיתכנות לגשם מקומי.

מאוריציוס: יעד חלומי לאוהבי טבע, חופים ומלונות יוקרה // צילום: מעיין רייכמן

מאוריציוס לא זולה. לא מדובר על מחירי תאילנד. המחירים מאוד גמישים בין חנויות מקומיות לחנויות בסגנון מערבי יותר. קפה ברשת מקומית טובה יכול להגיע ל-3 דולר. לילה במלון 4 כוכבים 200-250 דולר ללילה לזוג ומעלה. חובה לשכור רכב או נהג של חברת תיירות מקומית.

טיול להר לה מורן

לה מורן (Le Morne) הוא הסמל של מאוריציוס, זה שמופיע בכל הגלויות. הוא מוכר כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. זהו מסלול הליכה של כשבעה ק"מ (הלוך וחזור), בדרגת קושי בינונית, שאורך כ3-4 שעות ומתגמל בתצפיות מרהיבות על הלגונות והחופים הדרום־מערביים של האי.

תצפית לה מורן. הטיפוס לא מתאים לילדים, צילום: מעיין רייכמן

מומלץ לצאת בשעות הבוקר, להימנע מיציאה בימים גשומים ולהגיע מצוידים במים וחטיפים, נעלי הליכה נוחות, כובע, ובגדים ארוכים דקים נגד עקיצות. אחד המסלולים היפים שביקרתי בהם בחיי, הנוף באמת מרהיב. לדעתי המסלול לא מתאים לילדים, והוא מתאים למבוגרים בכושר טוב ומעלה.

שבעת המפלים וההר הצבעוני

אזור שמארל (Chamarel) הוא חובה לכל מי שמגיע למאוריציוס, והוא משלב טבע פראי עם תופעות גיאולוגיות ייחודיות. אתר "האדמה הצבעונית" מציג דיונות חול בצבעים אדום, חום, סגול, כחול וצהוב, לצד מפל שמארל המרשים, שנופל מגובה של כ100 מטר.

"האדמה הצבעונית" בשמורת שמארל, מאוריציוס,

האדמה הצבעונית היא תופעה מיוחדת, ואי אפשר לערבב בין סוגי האדמה בצבעים שונים החומרים השונים יפרידו את עצמם חזרהאפשר להאריך את הטיול לחובבי הליכה, ולשלב באזור גם את "7 המפלים", מסלול בג׳ונגל הטרופי בין בריכות טבעיות ומפלים, שמומלץ לעשות עם מדריך מקומי בגלל השטח הרטוב והמסלולים המתפצלים. מי שמעדיף יום רגוע יותר יכול להסתפק בתצפיות, בצילום הנופים ובביקור בחוות קפה ורום סמוכות.

מפל בגובה 100 מטרים,

מפעל תה וחוף טרו או ביש

בדרום האי תוכלו לבקר במטעי התה ובמפעל התה, ולראות איך עלי התה עוברים מהשדה לקופסה כולל טעימות בטעמים מקומיים ייחודיים. הנופים הירוקים מרשימים והזכירו לי נופים ממרכז אמריקה. מזג האוויר יחסית קריר בגובה אז צריך ללבוש ארוך, והשינוי מזג אויר ונוף יוצר עצירה מושלמת ביום טיול.

את היום כדאי לסיים בחוף טרו או ביש (Trou aux Biches) בצפון, שנחשב לאחד החופים היפים במאוריציוס, עם חול לבן, מים שקטים וריף אלמוגים מצוין לשנורקלינג. החוף ידוע בשקיעות מרהיבות ובאווירה רגועה, ומתאים גם למשפחות עם ילדים בזכות הכניסה המתונה למים והתשתיות סביב.

מבחינת מלונות יש את כל סוגי המלונות במאוריציוס, מדירות פשוטות למלונות ברמה הכי גבוהה בעולם. אלו שלושה מלונות ברמות שונות שביקרתי בהם ואהבתי אותם.

C Mauritius - בסגנון צעיר ולא מתאמץ

מלון C Mauritius ממוקם על חוף יפהפה באזור פלמאר, יש שם אופציה לאירוח הכל כלול, או חצי פנסיון. האווירה קלילה כמו קלאב משפחתי, העיצוב מודרני ונקי והבריכות יפיפיות. החדרים מרווחים ונקיים, הצוות אדיב והתמורה מצוינת למחיר, מה שהופך אותו לבחירה מעולה למי שמחפש איכות גבוהה בתקציב נוח.

סי מאוריסיוס, צילום: מעיין רייכמן

הפוקוס כאן הוא על חוף, בריכה, אוכל טוב ופעילויות מים, ומתאים במיוחד לזוגות ולחברים, אך גם משפחות שמחפשות וייב צעיר ישתלבו בו טוב. הספא יפייפה, והחוף לדעתי הוא אחד היפים במאוריציוס. בנוסף הלוקיישן אידיאלי לגולשים ולגולשי רוח.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎מעיין רייכמן | בלוגרית הורות ותיירות‎‏ (@‏‎maayanraichman‎‏)‎‏

Constance Belle Mare Plage - ריזורט משפחתי שיש בו הכל

Constance Belle Mare Plage ממוקם על אחד מחופי המזרח היפים של מאוריציוס, עם רצועת חוף לבנה ארוכה, מספר בריכות ושני מסלולי גולף צמודים. זהו ריזורט 5 כוכבים גדול שמציע מגוון מסעדות, ספורט ימי, מועדון ילדים וספא, ומתאים מאוד למי שרוצה שילוב של יוקרה, פעילויות ו"אקשן" בריזורט. המסעדה שבמתחם גולף צופה לנוף יפייפה ומומלצת מאוד, מנת ההמבורגר היתה מעולה. והעיסוי בספא גם היה שווה.

חבילת הכל כלול מעולה, הריזורט הוא גדול ויש בו הכל, יותר סגנון של ריזורטים אמריקניים. אפשר להשתמש כחלק מהחבילה של ההכל כלול בקרדיט במסעדות המיוחדות של המלון. בנוסף בריזורט תמצאו את מרתף היינות הכי גדול וותיק במאוריציוס ושווה להגיע לשם לארוחת יין ובשר שהיתה מצוינת, הסטייק אנטריקוט מומלץ.

Prince Maurice - מלון יוקרה שקט ומבודד

Prince Maurice הוא אחד ממלונות הדגל של האי, ריזורט בוטיק יוקרתי מבודד בלגונה פרטית, העיצוב מרהיב, אקסקלוסיבי כמו הריזורטים הכי טובים בעולם, והשירות ברמה יוצאת דופן. התחושה בריזורט היא שעברתם לאי בודד. צד אחד של הריזורט הוא חופי תכלת עם חול לבן ועצי קוקוס והצד שני היא שמורת מנגרובים עם נהר שחור ונוף הרים.

פרינס מאוריס. כמו אי בודד, צילום: מעיין רייכמן

הריזורט מציע סוויטות ווילות, חלקן על הנהר צופים לשמורת הטבע. הספא מפנק וברמה מאוד גבוה, ישנם חדרים בספא עם נוף לים. במקום מסעדת גורמה צפה, שנמצאת בתוך שמורת הטבע לנוף נהר שחור מנגרובים ונוף הרים. והמסעדה כלולה בחבילת הכל כלול (כדאי להירשם מראש). בריזורט הרבה ירוקים מטופחים מושלם לחופשה שבה רוצים "להתנתק מהעולם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר