חופים לבנים וריזורטים מפנקים: גלויה ממאוריציוס

כמו גלויה. מאוריציוס | צילום: עמי שומן

עצי קוקוס, טבע ירוק ומפלים, תרבות והיסטוריה והכי חשוב - שקט • אלו רק חלק מהדברים שתוכלו למצוא באי הקסום שבאוקיינוס ההודי

במערב האוקיינוס ההודי, בסמוך למדגסקר ולאיי סיישל, שוכנת רפובליקת מאוריציוס, פנינה בלב הים. לאורך ההיסטוריה עברה השליטה על האי מיד ליד בין מעצמות: בתחילה היו אלו המלחים ההולנדים שהגיעו למאוריציוס במסגרת מסעותיהם באוקיינוס בדרך לאי התבלינים. לאחר עזיבתם שלטו במקום הצרפתים ואחריהם הבריטים.

כל מעצמה שולטת הביאה עבדים מאפריקה ומהודו, ועם השנים הפך המקום עשיר בתרבויות שונות. כיום מאוריציוס היא דמוקרטיה, העבדות נגמרה, וגם הכבישים והתשתיות מזכירים מדינה מערבית. מדובר באי קטן מאוד, 70 ק"מ לאורך וכ־40 ק"מ לרוחב, עם עיר מרכזית אחת, הבירה פורט לואיס, ובסך הכל 1.5 מיליון תושבים. השפה הרשמית היא אנגלית, אך ברוב האי מדברים גם צרפתית וקרול, שזו למעשה שפה מקומית המכונה "צרפתית שבורה".

מלון ביצ'קומבר במאוריציוס, צילום: עמי שומן

ההיסטוריה של מאוריציוס מגולמת במקומות רבים באי, החל ממקדשים מעניינים, דרך שווקים עם דוכנים של התושבים האפריקנים וההודים, ועד מוזיאונים המסבירים את ההיסטוריה המקומית. מוזיאון מומלץ הוא L'Aventure du Sucre - אתר מורשת שבו תוכלו ללמוד על המפעלים לייצור סוכר ומשקה הרום שהיה נפוץ בעבר במאוריציוס. עלות הסיור: 50 שקלים למבוגר, 25 שקלים לצעיר.

להתפנק בין הבריכה לים

גולת הכותרת באי היא הריזורטים המפנקים והמגוונים שלחופי האוקיינוס ההודי. מלון ויקטוריה של רשת Beachcomber מתאים מאוד למשפחות. מדובר במלון 4 כוכבים, הבנוי בצמוד לחוף ים פרטי, עם חדרים מרווחים ושלל פעילויות לילדים. רוב האורחים משתכנים בו במסגרת "הכל כלול" ויכולים ליהנות לאורך היום משירותי בר לצד הבריכה ובחוף הים, וכן ממסעדות רומנטיות על החוף. המלון מציע גם שירותי ספא. עלות חדר בסיסי זוגי: כ־1,000 ש' ללילה.

להתפנק בין הבריכה לים. מאוריציוס, צילום: עמי שומן

מי שאוהב ספורט, ובעיקר גולף, ייהנה ממלון Paradis, גם הוא של רשת Beachcomber. המלון שוכן על שפת הים ומציע גם הוא חדרים גדולים, חוף פרטי, בריכה גדולה, אפשרויות לחדרים פרטיים עם בריכה ופעילויות ספורט ולילדים. עלות חדר זוגי: החל מ־1,400 שקלים. מלון JW Marriott מומלץ בעיקר למבוגרים ולזוגות. המלון בנוי בסגנון בריטי (מתוקף השפעת הקולוניאליזם), עשוי אבן, עם רהיטים מעץ כבד, מכתבות ואמבטיה גדולה בחדרים, ובין החדרים זורמות בריכות. האווירה רומנטית ורגועה, אם כי המחיר פחות צנוע - עלות חדר זוגי: החל מ־1,900 שקלים.

מלון מומלץ יותר לצעירים הוא ריזורט Anantara. זהו מבנה גדול ופתוח עם בריכה גדולה הצופה לים, מגרשי טניס וספורט וספא גדול שמציע מגוון טיפולים. החדרים מרווחים וברובם עם נוף לים. החיסרון המרכזי הוא שלמלון אין חוף פרטי, אך ההגעה ממנו אל החוף הציבורי הקרוב מהירה. מחיר לזוג: החל מ־1,200 שקלים.

הגנים הבוטניים במאוריציוס, צילום: עמי שומן

אל ראש ההר

היתרון המרכזי של מאוריציוס על פני יעדים טרופיים אחרים, כמו סיישל שנמצא בסמוך אליו, הוא השילוב בין יעד שמאפשר בטן־גב בחופים לבנים וריזורטים מפנקים לבין טיולי טבע יפהפיים. בשל העובדה שמדובר באי קטן אפשר לשכור רכב בעלות לא גבוהה ולטייל בו בקלות. אל תוותרו על טיפוס על הר לה מורן. מדובר בהר השני בגובהו במאוריציוס (500 מ'), שהנוף הנשקף מפסגתו מרהיב ומאפשר תצפית על חצי מהאי. העלייה - המתחילה בשביל והופכת לטיפוס - אורכת קצת יותר משעתיים ואינה מומלצת לילדים קטנים. אפשר לשכור מדריך למי שרוצה להיות בטוח בדרך, בעלות של 60 דולר, ואם לא שכרתם רכב - תוכלו להגיע למקום ולחזור ממנו בהסעה מהמלון. טיפוס לפסגת ההר בזריחה הוא חוויה מומלצת במיוחד.

אחרי הטיפוס תוכלו להירגע בגן הבוטני SSR Botanical Garden, שבו פזורים עצים ופרחי לוטוס הייחודיים למאוריציוס. מקום מרהיב נוסף הוא 7 Coloured Earth - אתר שבו יש חול בשבעה צבעים, תופעת טבע מיוחדת במינה. במקום יש גם צבים גדולים.

אומגה? OMG!

חובבי המפלים ייהנו מנקודות תצפית לאורך כל האי, ומומלץ מאוד לבקר באתר האטרקציות La Vallée des Couleurs. מדובר בפארק ענק שבו תוכלו לקחת סיור ג'יפים או טרקטורונים בנהיגה עצמית וליהנות מהפריחה הירוקה ומתצפיות לעבר מפלים ונחלים. בפארק גם אומגות מסוגים שונים, כולל האומגה הגדולה ביותר באוקיינוס ההודי, באורך 1.5 ק"מ(!), שאותה עושים בשכיבה על הבטן - חוויה מומלצת מאוד. לצד זה ניתן ליהנות מגשר חבלים צר מעל תהום, המשקיף אל הפארק. מחיר הכניסה - בהתאם למספר האטרקציות שתבחרו.

ספורט ימי (בננות, אבובים, אופנועי ים) אפשר למצוא כמעט בכל חוף. אחד המקומות המציעים אטרקציות מהסוג הזה הוא אי קטן ששייך למאוריציוס, ומגיעים אליו בסירה - Île aux Cerfs (אי הצבאים) שמו. באי גם סיור בעקבות ציפור הדודו המיתולוגית שנכחדה.

במלונות תוכלו למצוא הרבה מסעדות איטלקיות ומסעדות דגים. המטבח המקומי מושפע רבות מהאוכל ההודי וכולל הרבה מאכלי ים. לשומרי הכשרות - באי נמצא בית חב"ד אחד, בגרנד ביי, ובו ארוחות שבת והזמנות אוכל כשר מראש. ככלל, בתי המלון בחלקם מכירים את המושג כשרות, והם שירותיים מאוד ומנסים לעזור, למשל בצליית דג סלמון בנייר כסף. כמו כן, יש באי "סופר u", המציע מוצרים עם כשרויות מאירופה.

מישראל יש שתי אפשרויות להגיע למאוריציוס, שתיהן עם עצירת ביניים קצרה: הראשונה - טיסה עם "אייר סיישל" במשך שש שעות עד איי סיישל, וקונקשן של כשעתיים כדי להמשיך בטיסה של שעתיים וחצי עד מאוריציוס. אפשרות נוספת, שאורכה דומה, היא טיסה דרך איחוד האמירויות. עלות הטיסות: 800-1,000 דולר לאדם. 

הכותב היה אורח של לשכת התיירות של מאוריציוס

כדאי להכיר