"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רוב הישראלים מפספסים: אותה חופשה, אותו מלון - אבל במאות דולרים פחות

למרות עונת השיא, בענף התיירות מסמנים שני חלונות זמן בקיץ שבהם המחירים יורדים באופן משמעותי • מסתבר כי שינוי של כמה ימים בלבד במועד הטיסה יכול לחסוך למשפחה מאות דולרים על אותה חופשה בדיוק

,עודכן
0השמעה
פאפוס - היעד המבוקש במחירים מפתיעים לקיץ. צילום: GettyImages

הקיץ נחשב באופן מסורתי לעונה היקרה ביותר בענף התיירות, אך מתברר שגם במהלך חודשי יולי ואוגוסט קיימים מועדים שבהם ניתן למצוא מחירים נמוכים משמעותית על טיסות, חבילות נופש ומלונות.

מנתוני חברת התיירות גוליבר עולה כי נוסעים שמגלים גמישות בתאריכי החופשה יכולים ליהנות מהבדלים משמעותיים במחירים. בחברה מציינים כי שתי התקופות המשתלמות ביותר הן ימי בין המצרים סביב תשעה באב, וכן הימים האחרונים של אוגוסט ותחילת ספטמבר.

חלון ההזדמנויות מאפשר גם טיסות במחירים מוזלים בשיא העונה,צילום: מוני שפיר

תמר גרזון, מנכ"לית גוליבר, אומרת כי "הדרך לחופשת קיץ משתלמת לא מתחילה בהכרח בבחירת יעד אחר, אלא בתזמון נכון של הנסיעה. אנחנו רואים שצרכנים שמגלים גמישות בתאריכים ובוחנים כמה אפשרויות לפני ההזמנה, מצליחים ליהנות ממחירים אטרקטיביים יותר וממגוון רחב יותר של אפשרויות".

גוליבר: סוף אוגוסט ותחילת ספטמבר מציעים מחירים אטרקטיביים

בגוליבר מציגים שורה של דוגמאות לחופשות מוזלות בתקופה שבין סוף אוגוסט לתחילת ספטמבר:

כרתים -חופשה בין 30 באוגוסט ל-3 בספטמבר במלון 4 כוכבים Senses Blue Boutique Hotel, כולל ארוחת בוקר וטיסות של Blue Bird, החל מ-508 דולר לאדם בהרכב של זוג פלוס שני ילדים.

רודוס -חופשה בין 30 באוגוסט ל-3 בספטמבר במלון 4 כוכבים Evita Elite על בסיס הכל כלול, כולל טיסות ישראייר, החל מ-522 דולר לאדם בהרכב של זוג פלוס שני ילדים.

בורגס -חופשה בין 23 ל-27 ביולי במלון 4 כוכבים Ivana Palace, כולל ארוחת בוקר וטיסות ישראייר, החל מ-572 דולר לאדם בהרכב של זוג פלוס שני ילדים.

ורנה -חופשה בין 23 ל-27 ביולי במלון 4 כוכבים Holiday Park Golden Sands על בסיס הכל כלול, כולל טיסות ישראייר, החל מ-686 דולר לאדם בהרכב של זוג פלוס שני ילדים.

גם בגזרת הטיסות בלבד מצאו בגוליבר מחירים אטרקטיביים:

אתונה -החל מ-256 דולר לאדם בין 30 באוגוסט ל-3 בספטמבר.

טיראנה -החל מ-345 דולר לאדם באותם תאריכים.

בטומי -החל מ-362 דולר לאדם.

פאפוס -החל מ-366 דולר לאדם בין 23 ל-27 ביולי.

אופיר טורס: למה דווקא באמצע הקיץ המחירים יורדים?

באופיר טורס מסבירים כי הסיבה המרכזית לירידת המחירים קשורה ללוח השנה היהודי.

יוני וקסמן, משנה ליו"ר אופיר טורס, אומר כי "תקופת שיא הקיץ מוכרת לכולנו כזמן שבו מחירי החופשות גבוהים יותר, אך בלוח השנה הישראלי קיים חלון הזדמנויות ייחודי שבו הכללים משתנים - ימי בין המצרים ותשעה באב".

לדבריו, הציבור הדתי והמסורתי, המהווה נתח משמעותי משוק התיירות הישראלי, ממעט לצאת לנופש בתקופה זו. במקביל, חברות התיירות כבר התחייבו מראש על מושבים בטיסות ועל חדרים במלונות, ולכן הן נאלצות להציע מחירים אטרקטיביים יותר כדי למלא את המלאי.

הפערים במחירים עשויים להיות משמעותיים:

לפי נתוני אופיר טורס, חופשה בפאפוסלזוג + שני ילדים במלון 4 כוכבים ATLANTICA AKTEON HOLIDAY VILLAGE על בסיס הכל כלול תעלה בין 2 ל-5 ביולי 519 דולר לאדם. אותה חופשה בין 6 ל-9 באוגוסט כבר תעלה 707 דולר לאדם -פער של כ-36%.

רודוס -חופשה זוגית של ארבעה לילות במלון ALL SENSES OCEAN BLUE תעלה בין 12 ל-16 ביולי 862 דולר, לעומת 1,159 דולר בין 9 ל-13 באוגוסט.

רודוס - ישנם תאריכים בהם היא משתלמת יותר,צילום: GettyImages

בפראג -חופשה זוגית במלון INNSIDE BY MELIA OLD TOWN תעלה בין 16 ל-19 ביולי 709 דולר, לעומת 762 דולר בין 30 ביולי ל-2 באוגוסט.

באופיר טורס מציינים כי עם סיום תשעה באב חל בדרך כלל זינוק מחודש בביקושים, כאשר משפחות רבות ממהרות לסגור את חופשת הקיץ שלהן - מה שמשפיע באופן מיידי גם על המחירים.

קשרי תעופה: עשרה ימים של מחירים אטרקטיביים

ניר מזור, סמנכ”ל קשרי תעופה: “עשרת הימים שקודמים לתשעה באב נחשבים לימים שבהם יש ירידה משמעותית בביקוש לטיסות ולחופשות. כתוצאה מכך, נוצר חלון הזדמנויות מצוין למי שמעוניין לצאת לחופשה במחירים אטרקטיביים במיוחד, דווקא בשיא עונת הקיץ. בתקופה הזו ניתן למצוא טיסות וחבילות נופש במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים מהמחירים הרגילים. מי שאינו מנוע מלטוס בתאריכים הללו, יכול ליהנות ממבחר רחב של חבילות משתלמות ליעדים מבוקשים".

טיסה ללסבוס
9-12.7, 3 לילות כולל כבודה מלאה, החל מ-215 אירו לאדם (שבוע אחרי המחיר קופץ ל: 280 אירו).

טיסה לסיציליה
10-13.7, 3 לילות כולל כבודה מלאה, החל מ- 239 דולר לאדם (שבוע אחרי המחיר קופץ ל-298 דולר).

טיסה לטיראנה
10-13.7, 3 לילות כולל כבודה מלאה, החל מ-279 דולר לאדם (שבוע אחרי המחיר קופץ ל-362 דולר).

טיסה לקפריסין
20-22.7, 2 לילות, כולל כבודה מלאה, החל מ-299 דולר לאדם (שבוע אחרי המחיר קופץ ל-388 דולר).

טיסה לכרתים
17-23.7, 6 לילות, החל מ-349 דולר לאדם (שבוע אחרי המחיר קופץ ל-418 דולר).

טיסה לאתונה
21-24.7, 4 לילות, כולל מזוודה, החל מ-345 דולר לאדם (שבוע אחרי המחיר קופץ ל- 438 דולר).

חבילת נופש באתונה
19-22.7, לינה וארוחת בוקר במלון 4 כוכבים BREEZE BOUTIQUE כולל מזוודה,
החל מ-539 דולר לאדם בחדר זוגי (שבוע אחרי המחיר קופץ ל-712 דולר).

חבילת נופש באלבניה
10-13.7 לינה וארוחת בוקר במלון 4 כוכבים HOTEL THEATRO CITY CENTER כולל כבודה מלאה, החל מ-465 דולר לאדם בחדר זוגי (שבוע אחרי המחיר קופץ ל-536 דולר לאדם).

חבילת נופש בלסבוס
9-12.7 לינה וארוחת בוקר במלון 5 כוכבים SUNRISE HOTEL כולל העברות וכבודה מלאה,
החל מ-575 אירו לאדם בחדר זוגי (שבוע אחרי 654 אירו לאדם).

אשת טורס: גם השבוע האחרון של אוגוסט משתלם יותר

באשת טורס מסמנים חלון הזדמנויות נוסף - הימים האחרונים של אוגוסט.

שירלי כהן-עורקבי, סמנכ"לית אשת טורס, מסבירה כי "גם בקיץ, שנחשב לעונת השיא של ענף התיירות, יש חלונות זמן שבהם ניתן למצוא מחירים אטרקטיביים יותר. הזמן המוכר והבולט ביותר הוא סביב תשעה באב, אך חלון נוסף הוא בשבוע האחרון של אוגוסט, כאשר משפחות רבות כבר מתחילות להתכונן לחזרה ללימודים".

לדבריה, הירידה היחסית בביקושים יוצרת יותר מבצעים והזדמנויות מצד חברות התעופה והמלונות.

אתונה -חבילה הכוללת טיסה וארבעה לילות במלון Ibis Styles בדרגת 4 כוכבים בין 22 ל-26 ביולי (תקופת תשעה באב), החל מ-499 אירו לאדם בחדר זוגי.

בורגס -חופשה של שלושה לילות בין 25 ל-28 באוגוסט במלון Wave בדרגת 5 כוכבים על בסיס הכל כלול, החל מ-699 דולר לאדם בהרכב של זוג פלוס שני ילדים.

השורה התחתונה פשוטה: מי שמוכן לגלות מעט גמישות בתאריכי הנסיעה עשוי לגלות שגם בשיא הקיץ אפשר למצוא את אותה חופשה, באותו מלון ולעיתים אפילו באותה טיסה - אבל במחיר נמוך משמעותית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר