שריינו את סוף השבוע: הפסטיבל התאילנדי מגיע לישראל - הכניסה חופשית

"שוק רחוב" עם אוכל תאילנדי, אגרוף תאילנדי, עמדות עיסוי מסורתי, מופעים ועוד • כל אלה יחכו לכם בפסטיבל "סוואדי סבבה" ביום שישי

תאילנד מגיעה לישראל. צילום: Embassy of Thailand

ישראל מצטרפת השבוע לרשימה מצומצמת ויוקרתית של יעדים בינלאומיים, לצד ערים כמו לונדון, לוס אנג'לס וברלין, ומארחת לראשונה פסטיבל תאילנדי מקורי, "סוואדי סבבה" שיתקיים בשישי הקרוב, 12 ביוני באולם הכנסים D-One, המועצה האזורית דרום השרון.

לראשונה בישראל: פסטיבל תאילנד "סוואדי סבבה" // שגרירות תאילנד

מה מחכה בפסטיבל? 

מופעי תרבות ומוזיקה: הופעה מיוחדת של להקת המחול התאילנדית "Thai Gymnastrada Team" לצדו של הרקדן הישראלי רון כהן, וכן הופעה של הרכב מוזיקה תאילנדית מסורתית.

כרזת האירוע, צילום: Embassy of Thailand

אגרוף ועיסוי: הדגמות מרתקות של אגרוף תאילנדי (מואי תאי) לצד עמדות המציעות עיסוי תאילנדי מסורתי.

חוויית שוק רחוב תאילנדי: שוק תוסס בסגנון תאילנדי יציע למכירה מאכלים אותנטיים, חומרי גלם, מוצרי מכולת, חטיפים, בגדים, מזכרות, יצירות אמנות ועבודות מלאכת יד ייחודיות.

אגרוף תאילנדי, צילום: AFP

יוזמה של שגרירות תאילנד בישראל

הפסטיבל הוא יוזמה של שגרירות ממלכת תאילנד בישראל, בשיתוף עם רשות התיירות של תאילנד. האירוע נועד לחזק את הקשרים בין העמים, ומציין אבן דרך משמעותית של 72 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לתאילנד.

יותר מ-400 אלף ישראלים ביקרו בשנה החולפת בתאילנד. בנגקוק, ארכיון, צילום: סהר אברהמי

הקשר החם בא לידי ביטוי גם בשמו של הפסטיבל, המשלב בין Sawasdee (สวัสดี), ברכת השלום התאילנדית המסורתית, לבין הסלנג המקומי "סבבה".

כמה תאילנדים גרים בישראל וכמה ישראלים ביקרו בתאילנד?

כיום מתגוררים בישראל יותר מ-61,000 אזרחים תאילנדים, ובשנה האחרונה ביקרו בתאילנד יותר מ-410,000 תיירים ישראלים.

התייר הישראלי בתאילנד מבלה בממוצע במדינה כ-19 ימים ומוציא הוצאה ממוצעת של 86 אלף באט לתייר (כ-8,700 שקלים) - הסכום הגבוה ביותר מבין כלל התיירים המערביים. היעדים הפופולריים ביותר בקרב ישראלים: בנגקוק, פוקט, קוסמוי וקופנגן, לצד אזור צ’אנג מאי בצפון. וישנם גם יעדים שמתפתחים וצוברים אהדה, ביניהם: קראבי, הואה-הין, פטאיה ואזור פאנג־נגה.

מתי? יום שישי, 12 ביוני 2026, בשעות 13:00-22:00. איפה? אולם הכנסים D-One, המועצה האזורית דרום השרון. מתאים לכל המשפחה, הכניסה חופשית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר