המלון ההיסטורי נפתח מחדש. צילום: איה בן עזרי

המלון האייקוני בן ה־100 נפתח מחדש לאחר השקעה של עשרות מיליוני שקלים

מלון נורדוי ההיסטורי חוזר לפעול לאחר תהליך שימור מקיף ושדרוג משמעותי • המבנה האקלקטי הוותיק מקבל חיים חדשים עם עיצוב עכשווי ורופטופ המשקיף על תל אביב

רשת פתאל השיקה מחדש את מלון נורדוי בתל אביב - אחד המלונות הוותיקים בישראל - לאחר תהליך שימור ושיפוץ מקיף שהחזיר לחיים מבנה אדריכלי נדיר בשכונת נחלת בנימין.

מיקום מנצח בלב תל אביב, צילום: איה בן עזרי

בסך הכול הושקעו במלון 66.5 מיליון שקלים: 56.5 מיליון לרכישתו בסוף 2024 ועוד כ-10 מיליון לעבודות חידוש שבוצעו בחודשים האחרונים.

מלון שפועל ברציפות מאז 1925

מלון נורדוי נבנה בשנת 1925 ונחשב למלון הראשון בעיר שתוכנן מראש כמלון, ולא הוסב ממבנה קיים - עובדה שהפכה אותו לאבן דרך בהתפתחות המלונאות המקומית. 

המבנה, בתכנונו של האדריכל יהודה מגידוביץ', עם חזיתות האבן, המעקות, התריסים והכיפה הכסופה שבפינה מוכרים לחובבי ארכיטקטורה ולחוקרי העיר. רבים רואים בבניין ״עדות חיה״ למה שהייתה תל אביב בימי ראשיתה.

שימור לצד התאמות לעידן הנוכחי

עבודות השימור הובלו על ידי אדריכל השימור אמנון בר-אור, והעיצוב הפנימי בוצע על ידי עומר לייכטר וארי שלתיאל.

עיצוב שמאזן בין נוסטלגיה למודרניות, צילום: איה בן עזרי

בניגוד לחלק מפרויקטי השימור בעיר, שבהם המבנה החיצוני נשמר אך הפנים מאבד את אופיו, כאן בוצעה התאמה שמנסה לשמור על המידות המקוריות ועל תחושת הזמן - לצד פרשנות עיצובית עכשווית שמייצרת חוויית אירוח מינימליסטית יותר.

המלון כולל 22 חדרים בלבד, כשחלקם פונים במרפסות לרחובות נחלת בנימין וגרוזנברג.

על הגג הוקם רופטופ עם ג'קוזי ונוף עירוני - כמו ברבים מהמלונות החדשים באזור - אך כאן הוא מתכתב עם הכיפה ההיסטורית, מה שמגדיר את המרחב כאחד המעניינים בעיר מבחינה אדריכלית.

מלון בוטיק עם עבר מפואר, צילום: איה בן עזרי

מסעדה מבית 'פרא'

 נורדוי ממוקם בלב נחלת בנימין ובמרחק הליכה משוק הכרמל, אלנבי ושדרות רוטשילד.

בקומת הקרקע פועלת מסעדת פרא, בניצוח השפים אביעד פלד ואורי שטיינברג, שמגישה תפריט המבוסס על ירק, חיטה ומטבח ים-תיכוני-אירופי.

לראשונה תוגש במקום גם ארוחת בוקר לאורחי המלון בלבד - מהלך שמתיישב עם הטרנד התל-אביבי של מסעדות עילית בתוך מלונות קטנים.

לצד המסעדה פועל בייקרי ״נורדיניו״, שמייצר לחמים ודברי מאפה טריים.

חלק מאסטרטגיית התרחבות

נורדוי מצטרף לקולקציית הבוטיק Fattal Colors, שהקימה הרשת בשנים האחרונות וכוללת מלונות קטנים בעיצוב מגוון.

בראייה רחבה יותר, מדובר במהלך נוסף בתוך שנת התרחבות אינטנסיבית של הרשת, שב־12 חודשים פתחה שמונה מלונות והוסיפה כ־1,000 חדרים בעיקר במרכזי הערים הגדולות.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...