כשסירנות התרעה על צונאמי החלו להישמע הבוקר ברחבי איי האוקיינוס השקט, בעקבות רעידת האדמה האדירה מול חופי רוסיה, חלק מהתיירים הצליחו לשוב לספינת הקרוז שלהם - אך אחרים נותרו מאחור כשהספינה יצאה ללב ים מחשש לגלי הענק.
"כולם התחילו לרוץ"
רייצ’ל בורוז, תיירת בריטית ממנצ’סטר, סיפרה כי בעת סיור באי הגדול של הוואי החלו הטלפונים לצפצף עם התרעות חירום: "קיבלנו הודעה: אתם בסכנה מיידית, התרחקו מהחוף ועלו לקרקע גבוהה. המדריכים עצרו את הסיור וכולם רצו חזרה לנמל. זה היה מפחיד - הסירנות נשמעו בכל מקום".
בורוז וחבריה הצליחו לעלות ברגע האחרון על הספינה. אך לדבריה, “ראינו אנשים נוספים מגיעים באוטובוסים, מחכים לעלות והם כבר לא הספיקו. הספינה יצאה”.
סרטונים שפורסמו בטיקטוק הראו קבוצות תיירים שנותרו נטושות על הרציף כשהספינה התרחקה. אחת הנוסעות שתיעדה את הרגעים כתבה: "הגענו לנמל – אבל הספינה עזבה. עכשיו אנחנו עולים לקרקע גבוהה. כולם בפאניקה, הנהג שלנו בכלל לא ידע מה קורה".
פקקים ענקיים וחשש מגלים בגובה 3 מטרים
בוויאקיקי שבאי אוהאו נראו נהגים תקועים בפקקים עצומים בניסיון לברוח מהחוף. המושל ג’וש גרין קרא לתושבים "להישאר ערניים ולחכות בסבלנות": "בינתיים לא ראינו גלים משמעותיים, אבל נדרשות עוד שעות לפני שנוכל לומר שאנחנו מחוץ לסכנה".
התחזיות מזהירות מפני גלים שעלולים להגיע לגובה 3 מטרים. משפחות תיירים רבות, דיווחו כי ננעלו בחדרי המלון בקומות גבוהות מחשש לשיטפונות.
מה באמת קורה כשיש התרעת צונאמי - ואתם על אוניית קרוז?
בעקבות המצב, הרשויות ממשיכות לעקוב בדריכות ומזהירות כי גם אם הגלים הראשונים אינם הרסניים - סכנת הצונאמי טרם חלפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
