אנרכיה בנמל הגדול ביוון: מפגינים אנטי-ישראלים עצרו פריקת מטען ביטחוני שיועד לישראל

מפגינים ועובדי נמל פיראוס מנעו את פריקתה של ספינה שנשאה לכאורה ציוד בדרכו לישראל • בחודש שעבר ובאוקטובר אשתקד התרחשו הפגנות דומות

הנמל הימי בפיראוס. פעילות אנטי-ישראלית. ארכיון. צילום: AP

עובדי נמל פיראוס ומפגינים אנטי-ישראלים מנעו אתמול (שני) את פריקת מטענה של הספינה Ever Golden, שנשאה פלדה עבור שימוש צבאי לכאורה בישראל.

המחאה, שנערכה ברציפים 2 ו-3 של הנמל, הובלה על ידי ועד עובדי תפעול המכולות (ENEDEP) ובתמיכת אנרכיסטים וחברי מפלגת השמאל הקומוניסטית KKE. יו"ר הוועד, מרקוס בקריס, הצהיר כי העובדים לא יסכימו להשתתף בפריקת מטענים שקשורים למבצעים צבאיים. "לא ניתן לנמל להפוך למוצב לוגיסטי להעברת כלי מלחמה. המטרה שלנו היא לחסום את פריקת המטען בפועל", אמר בקריס.

לא ההפגנה הראשונה בנמל פיראוס. ארכיון, צילום: רויטרס

בעקבות המחאה, הוחלט להעביר את המטען לספינה חלופית בשם COSCO Shipping Pisces. הספינה צפויה להיכנס לנמל פיראוס במהלך יום רביעי בערב, והוועד כבר הודיע כי ימשיך בניסיונות למנוע גם את פריקת הספינה הזו.

על פי הדיווחים, המשלוח כולל כ-75 חבילות של פלדה ברמה צבאית, שמקורן בהודו. לאחר שהוחלט שלא לפרוק את המטען מהספינה Ever Golden, הוא הועבר כאמור לאונייה נוספת, השייכת לחברת COSCO הסינית. בשלב זה לא ברור אם המטען יפורק בהמשך ביוון, או שיועבר לנמל אחר.

לא מדובר באירוע נקודתי. גם בעבר, ביוני 2025 ובאוקטובר 2024 פעלו עובדי הנמל למניעת פריקת תחמושת שיועדה להעברתה לישראל והיו הפגנות במקום. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר