"סלעים בגודל בניין": שני הרוגים במפולת בפארק לאומי בקנדה

גל ענק של אבנים כיסה את שביל המטיילים • שני אמריקנים לא שרדו את המפולת

קרחון בו בפארק באנף, קנדה. צילום: איי.פי

מפולת סלעים עוצמתית היכתה בשבוע החולף בפארק הלאומי באנף, קנדה, וגבתה את חייהם של שני מטיילים ופציעתם של שלושה נוספים. בין ההרוגים - פרופ' יוטה הינריך בת ה-70, מחנכת בדימוס ומובילה בתחום רפואת השיקום באוניברסיטת אלברטה, כך אישר ABC News.

פארק לאומי באנף, קנדה,

האירוע התרחש ביום חמישי בבוקר בעת שכ-20 מטיילים שהו במקום, כ-200 קילומטרים צפון-מערבית לקלגרי. עדי ראייה סיפרו כי הבחינו בתחילה בסלעים בגודל צמיגים המתגלגלים מראש ההר, לפני שגל ענק של אבנים כיסה את שביל המטיילים. צוותי החיפוש והחילוץ פעלו לאורך הלילה וביום שישי בבוקר איתרו את הגופה השנייה בזירה.

ניקולס ברונדל, מדריך טיולים מקומי, סיפר כי שהה באזור עם אשתו כאשר החלה המפולת. "זה היה בלתי נתפס בעיניי, שחתיכה כל כך גדולה מההר תיפול", אמר ל-The Independent. "המשכנו לרוץ, ולא יכולתי לראות יותר את האנשים מאחורינו כי כולם היו בתוך ענן האבנים… זה היה גדול - זה היה כמו כל צד ההר".

מסוק ברקע הרי רוקי בקנדה, ארכיון, צילום: רויטרס

עדה נוספת, אלי ג'קסון, תיארה ל-CBC את רגעי הפאניקה שקדמו לנפילה. "שמעתי קול סדיקה… ללא היסוס, פשוט הסתובבתי ורצתי מהר ככל שרגליי יכלו לשאת אותי", אמרה. עדי ראייה אחרים השוו את המראה ל"בניין רב קומות שנופל", לפי The Washington Times.

@nationalpark_news#nationalparknews#naturereels#nationalparks#banff#banffnationalpark♬ original sound - National Park News

שלושת הפצועים פונו באמבולנסים אוויריים וקרקעיים, ומצבם הוגדר יציב. לדברי הרשויות, לא דווח על נעדרים נוספים ולא נמצאו כלי רכב חשודים סמוך לתחילת המסלול. עם זאת, הכיסוי הסלולרי באזור מוגבל, מה שהקשה על הזעקת כוחות ההצלה, כך לפי ABC News.

מסלול מפלי קרחון בו, באורך תשעה קילומטרים, נחשב לבינוני ברמת הקושי, ואהוב על משפחות ותיירים. מהנדס גיאוטכני נשלח לזירה כדי להעריך את יציבות ההר, ועד לסיום הבדיקה, האזור סגור למבקרים וטיסות נאסרו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר