"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קנסות כבדים למי שלא ישלם: מס תייר חדש בכניסה לאחת מהערים היפות באירופה

מתכננים לטוס לוונציה? כדאי שתוסיפו לחישוב ההוצאות הכספיות גם מס עירוני, שנועד לצמצם את כמות התיירים ולהכניס סכום גבוה לקופת העיר • כמה הוא יעלה ובאילו ימים הוא יוטל על המטיילים?

,עודכן
0השמעה

הפגנות בוונציה נגד ההחלטה להטיל מס תיירים // צילום: עדי רובינשטיין

ערים רבות ברחבי העולם מתמודדות עם עומס תיירים. בשנים האחרונות ראינו הפגנות בברצלונה, אמסטרדם וערים נוספות, שבהן קראו להפחתת כמות התיירים במטרה לאפשר לאזרחים שמתגוררים בהן להצליח לנהל אורח חיים שגרתי עם פחות עומסים בכבישים, תורים בבתי הקפה והחנויות ורעש ברחובות.

החל מהיום (חמישי), נכנס לתוקפוחוק חדש בוונציה שבאיטליה,אחת הערים המתוירות בעולם, שעל פיו תהיה חובה לשלם חמישה אירו בכניסה למרכז העיר ולאזורים המבוקשים ביותר במטרה לצמצם את כמות התיירים, ובמקביל להכניס סכום לא מבוטל לקופת העיר. חובה התשלום התחילה כאמור היום, ותהיה בתוקף עד 5 במאי.

לעוף על זה!

כל חדשות התיירות, התעופה, מלונות ומסלולים - אצלכם במייל

ונציה (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

במהלך חודש מאי המס יהיה בתוקף בימים שבת וראשון, וכך גם בחודש יוני - למעט סוף השבוע הראשון של החודש. הדרישה לגביית המס החדש תימשך גם בחודש יולי, כאשר רק ב-6-7 וב-13-14 ביולי תהיה חובת גביית המס. על פי הדיווח, בשנה הבאה צפויה הרחבה של ימי המס.

במקביל, בוונציה צפויים להגביל את מספר התיירים שיגיעו בקבוצות, לכאלה שיכללו עד 25 אנשים בלבד. בטיולים מאורגנים רבים, הקבוצות מגיעות במספרים גדולים יותר, ולפעמים אף באופן משמעותי, וההחלטה שצפויה להיכנס לתוקף בקרוב תאלץ מדריכים רבים לפצל את הקבוצות, וכנראה שאף להוסיף מדריך נוסף לצידם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר