"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שימו לב: אחד האזורים המפורסמים בעולם ייסגר לתיירים

רובע גיון הפך לאחד הרובעים המתוירים והמסקרנים ביותר בקיוטו שביפן, וכעת – חלקים משמעותיים ממנו ייסגרו לתיירים • הסיבה: עומס חריג של תיירים והתנהגות שלא תואמת את תנאי המקום • מה יקרה אם תעברו על החוק? כל הפרטים

,עודכן
0השמעה
תיירים באזור גיון שבקיוטו, יפן. צילום: איי.אף.פי.

אחת המדינות המבוקשות ביותר בשנים האחרונות בקרב תיירים מכל רחבי העולם, כולל מישראל, היאיפן.

שני היעדים העיקריים שמושכים אליהם את רוב התיירים שמגיעים למדינה הםטוקיווקיוטו, שהמרחק ביניהן עומד על כשלוש שעות נסיעה ברכבת המהירה, כשלרוב התיירים שמגיעים לטוקיו בפעם הראשונה מגיעים לחוות גם את קיוטו המסורתית.

לעוף על זה!

כל חדשות התיירות, התעופה, מלונות ומסלולים - אצלכם במייל

אחת האטרקציות הכי מבוקשות בקיוטו היא רובע גיון. מעבר לעובדה שמדובר באחד הרובעים המתוירים והמסקרנים בעיר, עם סמטאות ציוריות ולא מעט תרבות יפנית מסורתית, ברי המזל זוכים לראות גם את הגיישות שמתגוררות ברובע הזה. לא רבים מצליחים לראות את הגיישות, אך תיירים רבים מנסים את מזלם, ומגיעים לרחובות המסקרנים של רובע גיון.

תיירים בקיוטו שביפן, אתמול,צילום: איי.אף.פי.


כעת, הוחלט ביפן לסגור חלקים משמעותיים מאוד ברובע המדובר לתיירים, כך שבקרוב הם לא יוכלו לטייל בהם יותר. חשוב להדגיש כי לא כל הרובע נסגר לתיירים ושעדיין יהיו אזורים פתוחים, אך עם זאת יהיו אזורים גדולים ומשמעותיים שבהם תיירים לא יוכלו לטייל.

כדי להדגיש את האיסור החדש, צפויים להיתלות באזור שלטים באנגלית וביפנית, ומי שיעבור על החוק יצטרך לשלם קנס של 10 אלף יין יפני (כ-245 שקלים). אחת הסיבות להחלטה, על פי הדיווחים באתרים השונים מעבר לים, היא עומס חריג של תיירים והתנהגות שלא תואמת את תנאי המקום של חלק מהתיירים.

גיישות בקיוטו שביפן, ב-2020,צילום: איי.פי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר