רגעים לפני ההמראה, מכונאי אל על נטשו היום (חמישי) את מטוס הדרימליינר של החברה שהיה אמור להשתתף במטס ובכך בעצם, מטוס החברה לא יכול להמריא בלעדיהם.
בעקבות הצעד, אל על כאמור לא תיקח חלק במטס העצמאות החגיגי שמתקיים ברחבי הארץ. האירוע התרחש לנגד עיניה של מנכ"לית החברה החדשה. האירוע מתקיים במקביל לביטולי טיסות רבים של החברה כפי שפרסמנו כאן היום.
במקביל, מוקדם יותר נודע כי חברת התעופה הגדולה בישראל הודיעה ללקוחותיה על ביטול של הרבה מאוד טיסות בימים האחרונים. כרגע, לפי המידע שהגיע ל"ישראל היום", הסיבות לכך הן ככל הנראה אי הבנות בין גורמים שונים בחברה.
בין היעדים שבוטלו מהן או אליהם טיסות: בוסטון, ניס, ציריך, דובאי, ברלין, פריז, ורשה, בריסל, בנגקוק, אתונה ויעדים נוספים.
תגובת מועצת עובדי אל על: "עובדי אלעל מתעסקים כרגע בלטפל בכאוס שיצרו גל הביטולים כתוצאה מחוסר איוש של הטייסים. העדיפות הראשונה היא לטפל בנוסעי החברה, ולא במטס הראווה של איגוד הטייסים בישראל".
מועצת עובדי אל על: "היום עצרנו את המטס מסיבה פשוטה, 11 מטוסים נשארו על הקרקע בגלל איוש טיסים בניסיון להחזיר את מה שלקחו להם בהסכמי נקורונה, בדיוק כפי שכל מגזר נרתם אז להצלת החברה. הכל על חשבון נוסעים וסיכון הפרנסה של כולנו. מצד שני, איגוד הטייסים מרים מטס בהשתתפות מטוס אל על בכדי לשווק את עצמו, בשביל מטס יש טיסים בזמן ש-11 מטוסים ואלפיים נוסעים נשארים בטרמינל, במקום לאייש טיסה נוספת ולקחת את הנוסעים שחסכו שקל אחר שקל בכדי לצאת עם משפחתם לנופש, ונתנו בנו אמון להטיסם.
"על כן החליטו כלל המגזרים, דיילים מנהלי ותחזוקה להשאיר את ספינת הדגל שבנו לעצמם הטיסים בתצורת מטס על הקרקע. אם ימשיכו כך הדבר עוד יחמיר וננקוט פעולות קשות יותר בכדי לעצור את סבל הנוסעים שלנו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו