עד 55 מיליון שקל: המדינה תשלם לחברות התעופה על טיסות ריקות

טיוטת החלטת ממשלה חושפת מי צפוי לקבל עשרות מיליוני שקלים מהמדינה בעקבות מבצע "שאגת הארי" ומהם התנאים בדרך לכסף

המדינה מתכננת לפצות את חברות התעופה הישראליות. צילום: גדעון מרקוביץ'

המדינה מתכננת להעניק סיוע של עד 55 מיליון שקל לחברות התעופה הישראליות בגין טיסות שבוצעו עם מספר נוסעים נמוך במיוחד במהלך מבצע "שאגת הארי". כך עולה מטיוטת החלטת ממשלה שהגיעה לידי "היום".

על פי טיוטת ההחלטה, הסיוע מיועד לחברות שביצעו טיסות נוסעים בתקופת המבצע, כאשר שיעור התפוסה בטיסה עמד על 5% לכל היותר. מטרת המהלך היא לסייע לחברות להתמודד עם ההוצאות שנגרמו להן בעקבות המשך הפעלת טיסות בתקופת החירום, למרות הביקוש הנמוך.

פיצוי על טיסות ריקות שבוצעו בזמן מבצע שאגת הארי, צילום: רויטרס

לפי המסמך, היקף הסיוע הכולל יעמוד על עד 55 מיליון שקל, כאשר חלוקת הכספים תתבצע בהתאם לקריטריונים שייקבעו ובהתאם לעמידת החברות בתנאים שנקבעו במתווה.

בין היתר, טיוטת ההחלטה כוללת מגבלות על חלוקת דיבידנדים ותנאים נוספים שנועדו להבטיח כי כספי המדינה ישמשו לייצוב פעילותן של החברות ולא לחלוקת רווחים לבעלי המניות.

בדברי ההסבר לטיוטה נכתב כי הפיצוי נועד לשמור על רציפות פעילותן של חברות התעופה הישראליות בתקופת החירום, ולאפשר את המשך הפעלת הטיסות גם כאשר הן אינן כדאיות מבחינה כלכלית, מתוך הכרה בחשיבותן למשק ולביטחון המדינה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר