בעוד ענף התעופה העולמי ממשיך להתמודד עם חוסר ודאות, תאילנד מסמנת יעד ברור: להביא עוד יותר תיירים מאירופה ובמהירות. המדינה הודיעה על חיזוק משמעותי של הקשרים האוויריים עם היבשת, באמצעות השקת קו טיסות ישיר חדש שיחבר בין בנגקוק לוורשה שבפולין.
חברת התעופה הפולנית LOT Polish Airlines תשיק ב־7 באוקטובר 2026 קו טיסות ישיר חדש בין ורשה לבנגקוק, במהלך שממחיש את הזינוק בביקוש האירופי לתאילנד ואת ההתאוששות החזקה של שוק הטיסות לאסיה.
הקו החדש יופעל תחילה בתדירות של שלוש טיסות שבועיות, ובהמשך יורחב לחמש טיסות שבועיות החל מסוף אוקטובר לאורך עונת החורף 2026-27. הטיסות יתבצעו באמצעות מטוסי Boeing 787 Dreamliner, כאשר זמן הטיסה בין ורשה לבנגקוק צפוי לעמוד על כ־10 שעות ו־20 דקות.
המהלך מגיע בתקופה שבה מדינות רבות באסיה מנסות להגדיל את מספר המבקרים באמצעות הרחבת קווי תעופה, הקלות בכניסה למדינה ושיתופי פעולה עם חברות תעופה בינלאומיות. בתאילנד מקווים שהחיבור הישיר החדש יסייע להגדיל משמעותית את מספר המבקרים מאירופה כבר בעונת החורף הקרובה.
בענף התעופה מעריכים כי הקו החדש עשוי להפוך את ורשה לאחד משערי הכניסה המרכזיים של נוסעים מאירופה המרכזית לתאילנד ואולי גם עבור ישראלים, כאשר LOT תחזור להפעיל את טיסותיה לנתב"ג החל מ-1.6.
השילוב בין טיסות במטוסי דרימליינר, זמני טיסה נוחים והביקוש הגובר לתאילנד צפוי להגביר את התחרות על הקווים לאסיה בחורף הקרוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)