חברת התעופה האמריקנית יונייטד איירליינס מזהירה שמחירי הכרטיסים עלולים לקפוץ בשיעור של עד 20% אם עלויות הדלק הסילוני יישארו גבוהות על רקע המלחמה באיראן.
מנכ"ל יונייטד, סקוט קירבי, בנה תרחיש לפיו הנפט יזנק ל-175 דולר לחבית לפני סיום השנה או יתייצב ברמה של 120 דולר אם המחירים יישארו גבוהים לתקופה ממושכת, מסלול שלדבריו עלול בסופו של דבר להקשות על הביקוש לנסיעות.
הממשל האמריקני פעל על מנת לבלום את ההתייקרות באמצעות הקלה זמנית בסנקציות על חביות מסוימות מחו"ל, ומשיכה מהמאגרים של ארה"ב, תוך כדי פרסום ולאחר מכן ביטול של אולטימטום לטהרן לפתוח מחדש את המיצרים. כל זאת לפני שהצביע על שיחות "טובות ופוריות".
קירבי אמר השבוע שהחברה מתכוננת לתרחיש לפיו הדלק יישאר ברמה גבוהה של מחירים גם בשנה הבאה. יונייטד הודיעה על קיצוץ של כ-5% בקיבולת הטיסות המתוכננת לרבעון השני והשלישי של 2026. המטרה היא "לגזום טקטית" טיסות שהפכו ללא רווחיות בגלל מחיר הדלק, בדגש על טיסות בשעות פחות מבוקשות (אמצע שבוע, טיסות לילה); המשך השעיית הקווים לתל אביב ולדובאי; צמצום קל של 1% בפעילות בנמל הבית בשיקגו (ORD).
חברות התעופה בכל העולם דיווחו שהן מתמודדות עם עלויות של מאות מיליוני דולרים על דלק בהתייקרויות האחרונות ומצפות שהביקוש העמיד יספוג חלק גדול מהגלגול למחירים, אם כי תקופה ממושכת של נפט יקר עלולה בסופו של דבר לרכך את התיאבון לנסיעות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
