החברות הזרות נמנעו מלהגיע - ישראייר שברה שיא בנוסעים ובהכנסות

מבצע "עם כלביא" ביוני שיבש את עונת הקיץ, אך היעדרן של החברות הזרות הזניק את הכנסות החברה ואת מספר הטסים: יותר משני מיליון נוסעים • התייקרות מחירי המוצרים הנלווים, פעמיים במהלך 2025, הקפיצה את הרווח • כיצד מבצע "שאגת הארי" הנוכחי עשוי להשפיע?

ישראייר. הישגים נאים לשנת 2025. צילום: סהר אברהמי

חברת ישראייר גרופ פרסמה היום (שני) את הדוחות לסיכום שנת 2025 ולרבעון הרביעי של השנה, המציגים תמונה של צמיחה מואצת. נתון בולט במיוחד הוא חציית רף שני מיליון נוסעים לראשונה בתולדות החברה. מדובר בזינוק של כ-42% לעומת אשתקד. 

שיא של כ-700 מיליון דולר בהכנסות

מבצע "עם כלביא" שיבש את טיסות הקיץ, אך היעדרן של החברות הזרות הזניקו את מספר הנוסעים וההכנסות. ההכנסות הכוללות של ישראייר ב-2025 הסתכמו בכ-700 מיליון דולר, בהשוואה ל-450 מיליון דולר אשתקד.

חציית רף שני מיליון נוסעים. ישראייר, צילום: רשות שדות התעופה

לצד זאת, הרווח הנקי של החברה עמד על 16.8 מיליון דולר, והוא מושפע ישירות ממבצע "עם כלביא" ביוני 2025 אשר גרע מהרווח כ-7.5 מיליון דולר. השפעות המבצע נגררו לרבעון השלישי עקב עזיבת מטוסים חכורים ואובדן הטסת כ-70 אלף נוסעים בשיא (שקל-דולר ואירו-דולר) שחקו את הרווח התפעולי בכ-14 מיליון דולר נוספים.

אסטרטגיית החברה להצטיידות במטוסים חכורים ב"חכירה רטובה" (חכירת מטוס, צוות, תחזוקה וביטוח), אפשרה לה להגיב במהירות לביקושים הגבוהים שלאחר הלחימה, ולקזז את מרבית הנזקים דרך רווחיות גולמית שהגיעה לשיא של כ-85 מיליון דולר.

התייקרות מחירי המוצרים הנלווים

בנוסף, אתר החברה רשם הכנסות של כ-142 מיליון דולר לעומת 112 מיליון ב-2024, ומכירות מוצרים נלווים זינקו מ-37 מיליון ל-61 מיליון דולר, זאת בעקבות התייקרות במחירי המוצרים הנלווים.

מכירות מוצרים נלווים זינקה, צילום: באדיבות AIRBUS

כיצד מבצע "שאגת הארי" עשוי להשפיע?

החברה מציינת כי עדיין מוקדם להעריך את מלוא השפעתו, לנוכח חוסר הוודאות באשר למשך המבצע ולהשפעת מחירי הנפט על ענף התעופה בטווח הקצר והבינוני. עם זאת, בחברה מעריכים כי עיתוי המבצע הנוכחי עדיף ביחס למבצע הקודם, שכן הוא מתקיים ברבעון הראשון של השנה, עם פוטנציאל השפעה בעיקר על חודשי אפריל ומאי, שהינם חודשים חלשים יחסית לעונת הקיץ.

כמו כן, לעיתוי זה עשויה להיות השפעה על פעילות החברות הזרות בקיץ 2026, ובהתאם גם על רמות המחירים ועל העדפת הציבור לטוס עם חברות תעופה ישראליות.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר