תקיפות חיל האוויר בטהרן. צילום: EPA

היעד בו תקועים אלפי ישראלים - והוא לא כלול בטיסות החילוץ

המרחב האווירי של ישראל צפוי להיפתח בשעות הקרובות לטיסות חילוץ ממגוון יעדים בעולם, במטרה להשיב את כל הישראלים התקועים בחו"ל תוך שבוע עד עשרה ימים • האתגר הגדול ביותר נותר איחוד האמירויות, שמרחבה האווירי עדיין סגור בעקבות המתקפות האיראניות

הלילה צפוי להיפתח המרחב האווירי הישראלי לטיסות חילוץ ממגוון יעדים בעולם. משרד התחבורה מעריך שיתאפשר לקלוט כ-8,000 נוסעים ביום באופן מדורג, כשהמטרה היא להשיב הביתה את כל הישראלים הממתינים בחו"ל בתוך שבוע עד עשרה ימים. בשלב הראשון, מיד עם פתיחת נתב"ג, תאושר נחיתת מטוס אחד בכל שעה - כשהמטוסים שיצאו לחילוץ יעשו זאת ריקים.

יעד אחד שנותר בינתיים מחוץ לתוכנית החילוץ הוא איחוד האמירויות. נמלי התעופה באזור נסגרו בעקבות המתקפות האיראניות המתמשכות, שכללו פגיעה ישירה בנמל התעופה של דובאי, לצד ירי לעבר מלונות ואזורים תיירותיים בעיר.

אלפי ישראלים מצויים כעת בין הנתקעים - חלקם שהו שם לחופשה וחלקם המתינו לטיסות קונקשן ליעדים אחרים. משרד החוץ מסר כי נציגיו נמצאים בקשר עם הישראלים במדינה ומסייעים ככל האפשר, וכי חזרת הנוסעים תתבצע רק לאחר שגורמי הביטחון יאשרו נתיבי חזרה בטוחים.

ארקיע הודיעה הבוקר על מבצע חילוץ רחב היקף שיופעל באמצעות צי של 16 מטוסים ליעדים באירופה, ארה"ב ודובאי. הטיסות יצאו לדרך מיד עם קבלת ההקצאות והאישורים הנדרשים, ולוח הזמנים יפורסם בהתאם. לבעלי כרטיסי חזרה של ארקיע תינתן עדיפות בהשתבצות לטיסות; נוסעים המחזיקים בכרטיסים של חברות אחרות, כגון פליי דובאי, יצטרכו להמתין עד שתיפתח האפשרות לרכישה כללית.

תקיפה בטהרן, צילום: AP

בינתיים, המעברים היבשתיים נשארו פתוחים ואפשרו עד כה לחזרתם של יותר מ-10,000 ישראלים. משרד התחבורה הדגיש כי הפעילות מתנהלת על פי תוכנית מובנית שהוכנה מראש, ושהם ערוכים יחד עם חברות התעופה לטיפול בנתקעים באמירויות - ברגע שיינתן האות מגורמי הביטחון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...