בר על הגג וטעמים שלא הכרתם: זו לא פרסומת לבירה, זו חוויה שאסור להחמיץ

עם טעימות נדירות, עיצוב מושקע ונוף עוצר נשימה - מבשלת "גינס" בדבלין היא לא אטרקציה לחובבי בירה בלבד • לוגו המותג הוא גם סמל המדינה, ואיך זה קשור לספר השיאים של גינס?

בירה על הגג של מבשלת גינס. צילום: אביטל פריד

אחד מסמני ההיכר של דבלין הוא בירת "גינס". המבשלה, שמתפרסת על שבע קומות, הפכה לאטרציה בגדר חובה וחוויה שאסור להחמיץ - גם אם אינכם חובבי בירה מושבעים.

התחייבות ל-9,000 שנה. החוזה של מבשלת גינס, צילום: אביטל פריד

המבשלה פועלת במקום כבר משנת 1759, כאשר חוזה השכירות הראשון נחתם על ידי מייסד המותג, ארתור גינס, עבור 45 ליש"ט בשנה, עם חוזה חריג של התחייבות ל-9,000 שנה. המבנים הסובבים את המבשלה, שמשתרעים על פני שטח עצום, נועדו למגורי העובדים הרבים ששירתו במפעלים.

עיצוב מושקע וירידה לפרטים. מבשלת גינס, צילום: אביטל פריד

הסיור במבשלה נמשך כשלוש שעות ומספק הצצה מרתקת לאופן ייצור הבירה, החל מבחירת סוג השעורה ועד לתסיסה ולביקבוק. בביקור תלמדו איך לפני 260 שנה חמישה מרכיבים התחברו לראשונה, והביאו לעולם את הבירה השחורה האייקונית כפי שאנחנו מכירים אותה כיום.

מבשלת גינס בדבלין - חוויה שאסור להחמיץ | אביטל פריד

נוף מטריף ובירה חינם

מסדרונות המבשלה מושקעים ומעוצבים לעילא ולעילא, וניכר כי בכל פרט במקום הושקעה מחשבה. הסיור כולל גם הדרכה ותערוכות אינטראקטיביות, סרטונים וסיפורים מרתקים על ההיסטוריה של המותג. כחלק מהסיור, תהנו מטעימות בירה בשלבים שונים של הייצור - כשגולת הכותרת היא טעימה ייחודית של בירה שלא נמכרת בשום מקום אחר בעולם.

נוף פנורמי על כל העיר מהגג של מבשלת גינס, צילום: אביטל פריד

החוויה מגיעה לשיאה בבר על הגג, שמציע נוף פנורמי עוצר נשימה של כל מרכז דבלין דרך חלונות זכוכית, בעודכם נהנים מכוס בירה גינס צוננת ללא תוספת תשלום, הכלולה במחיר הכרטיס. מדובר ברגע של פסק זמן ופינוק ממש מעל גגות העיר.

ניתן לבחור גם משקאות קלים אחרים - ללא תוספת תשלום. הבר על הגג של מבשלת גינס, צילום: אביטל פריד

שובר שיאים

לוגו המותג גינס, המופיע בכל מקום במבשלת הבירה, זהה לסמל המדינה - מה שמסמל את הגאווה האדירה שהביאה הבירה לאירלנד.

סמל החברה כסמל המדינה. הנבל של גינס, צילום: אביטל פריד

הבירה אינה הגאווה היחידה שהביא גינס למוצאו: זהו אותו האדם שהמציא גם את "שיאי גינס", לאחר שהשתתף בוויכוח (ב-1955) בין מספר עובדים במפעל שתהו מי ציפור הציד המהירה ביותר באירופה. הוא הבין שאנשים רבים יתעניינו בתשובה לשאלות כמו זו, וחשב על פתרון שיכלול אוסף של שיאים - וכך נוצר "ספר השיאים של גינס" שהפך לארגון בינלאומי.

מאות שנים בשוק. חביות בירה גינס, צילום: אביטל פריד

חשוב לדעת

  • מומלץ להזמין כרטיסים מראש, במיוחד בעונות התיירות, כדי להבטיח מקום ולחסוך זמן בתורים.
  • המבשלה פתוחה לאורך כל השנה, והביקור בשעות הבוקר המוקדמות או אחר הצהריים המאוחרות עשוי להיות נוח יותר.
  • המבשלה נמצאת במרחק הליכה קצר ממרכז העיר, וניתן להגיע אליה בקלות באמצעות תחבורה ציבורית, כולל אוטובוסים וחשמלית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר