22 מיליון שקלים לגיוס עובדים: התוכנית שתפתור את העומס בנתב"ג

על רקע שיבושי הטיסות והתורים המתמשכים, רשות שדות התעופה פרסמה פתרון לסוגייה • בין השאר, העובדים ייהנו ממענקי חתימה והתמדה ומענקים למאבטחים ובודקים • עם זאת, מצוקת העובדים תיפתר רק לקראת פסח שנה הבאה

חודש עמוס בנתב"ג, צילום: גדעון מרקוביץ'

העומסים בנמל התעופה בן גוריון ובנמלי תעופה רבים ברחבי העולם הפכו לחלק מנוף הנסיעה, בשל המצב ברשות שדות התעופה פרסמו הבוקר (רביעי) תוכנית לפתירת הבעיה. 

לפי התוכנית, רשות שדות התעופה תתמרץ גיוס עובדים לנמל התעופה בן גוריון ומעברי הגבול בכ-30 מיליון שקלים. סכום תמריצי הגיוס של העובדים יעמוד על 22 מיליון שקלים ושמונה מיליון מהם יוקצו לגיוס ותגבור עובדי הביטחון במעברי הגבול.

כמו כן, העובדים ייהנו ממענקי חתימה והתמדה שמאושרים על ידי משרד האוצר. מענק הצטרפות למאבטח אחיד/יחידת מגן עומד על 5,000 שקלים, מאבטח בוגר קורס שיעבוד בנתב"ג ייהנה ממענק של 9,500 שקלים ובודקים יזכו למענק של 2,500 שקלים בסיום הקורס.

מנהל נמל התעופה הנוכחי, שמואל זכאי, שצפוי לעזוב בסוף השנה, הודיע כי להערכתו מצוקת העובדים בנתב"ג תיפתר רק לקראת פסח בשנה הבאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר