11 יתרונות של תרד שישכנעו אתכם לאכול יותר ירקות עליים

תרד – לא סתם ירק ירוק, אלא סוד קטן לאריכות ימים • הוא מחזק את הלב, שומר על העצמות, מאזן סוכר ומפחית סיכון למחלות קשות • ואם זה לא מספיק, הוא גם משדרג את המראה עם שיער מבריק ועור בריא

ספר? מניקוריסטית? לא, פשוט תרד. העלים הירוקים עושים עבודה שוות ערך – שיער חזק וציפורניים נוצצות, בלי לקבוע תור. צילום: מידג'רני

אתם אולי זוכרים את פופאי, שפתח קופסת תרד וקיבל כוחות על. האמת? יש בכך גרעין של אמת. אמנם תרד לא ינפח לכם את השרירים בן רגע, אך מדובר במקור תזונתי עוצמתי במיוחד. העלים הירוקים הללו עשירים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון חיוניים, התורמים להגנה על מערכת הלב וכלי הדם, חיזוק העצמות, שיפור תפקודי העיכול ואף שמירה על שיער, עור וציפורניים בריאים לאורך זמן. אלו הם 11 היתרונות שהופכים את התרד לעל־ירק אמיתי:

1. שמירה על איזון הסוכר בדם

כוס תרד אחת מספקת כ־40% מהצריכה היומית המומלצת של מגנזיום, מינרל שעוזר לייצוב רמות הסוכר. בנוסף, נוגד החמצון חומצה אלפא־ליפואית שבתוך התרד משפר את רגישות האינסולין ומסייע להפחתת תנודות חדות בגלוקוז.

2. הפחתת הסיכון לסרטן

תרד עשיר בקרוטנואידים – פיגמנטים צמחיים שמנטרלים רדיקלים חופשיים המזיקים לתאים. מחקרים של American Institute of Cancer Research מצביעים על כך שתזונה עשירה בקרוטנואידים יכולה להפחית סיכון לסוגי סרטן מסוימים, כולל סרטן שד.

ירקות ירוקים כמו תרד עשירים בנוגדי חמצון שיכולים להפחית סיכון לסרטן. אבל הכי חשוב – אין לשכוח בדיקה מוקדמת, צילום: מידג'רני

3. הורדת לחץ דם באופן טבעי

הודות לתכולה גבוהה של אשלגן, חומצה פולית ומגנזיום, התרד משתלב היטב בתפריט DASH להורדת לחץ דם. כך, הוא מסייע להפחתת עומס על כלי הדם ותורם ללב רגוע ובריא יותר.

4. חיזוק העצמות

למרות תכולת סידן גבוהה, האוקסלטים בתרד מקשים על הספיגה. עם זאת, הוא מהווה מקור מצוין לוויטמין K, שידוע כמחזק צפיפות עצם ומונע שברים. שילוב עם מקור סידן נוסף (כמו גבינה) יעניק לכם את היתרון המלא.

קערת תרד בתוספת גבינה אינה רק טעימה – היא גם מתכון מדעי לצפיפות עצם טובה ולמניעת שברים, צילום: מידג'רני

5. הקלה בעצירות

תרד מספק גם סיבים מסיסים וגם לא מסיסים. כוס תרד מבושל מכילה כ־4.3 גרם סיבים – שהם 17% מהצריכה היומית. כך הוא תורם לפעילות מעיים תקינה ולתחושת קלילות.

6. תוספת ברזל בתפריט

כוס תרד מבושל מעניקה יותר מ־6 מ״ג ברזל – כשליש מהכמות היומית המומלצת. זהו חדשות מצוינות במיוחד לצמחונים וטבעונים, הזקוקים למקור ברזל מהצומח.

מבט אחד על הסלט הזה מזכיר – תרד אולי עלה קטן, אבל הוא עמוס יתרונות גדולים לגוף ולנפש, צילום: מידג'רני

7. שיער, עור וציפורניים בריאים

הוויטמינים A ו־C שבתוך התרד פועלים כתוספי יופי טבעיים: הם תורמים לייצור סבום שמזין את העור והשיער, מעודדים יצירת קולגן שמחזק את השיער והציפורניים, ומונעים יובש והיווצרות ציפורניים סדוקות.

8. יותר אשלגן מבננה

כן, קראתם נכון. 100 גרם תרד מכילים כ־200 מ״ג יותר אשלגן מאשר בננה. האשלגן חשוב לאיזון לחץ דם, תפקוד שרירים ומניעת אוסטאופורוזיס ושבץ.

מפתיע אבל אמיתי – בתרד יש יותר אשלגן מבננה. לא כל גיבור לובש גלימה, או קליפה, צילום: מידג'רני

9. שמירה על בריאות העיניים

תרד עשיר בלוטאין – נוגד חמצון חשוב שמפחית סיכון לקטרקט ולניוון מקולרי תלוי גיל. זו הוכחה שתרד, ולא רק גזר, תורם לראייה חדה ובריאה.

10. תמיכה בירידה במשקל

תרד דל קלוריות (כ־7 קלוריות בלבד לכוס), אך עשיר בסיבים שמספקים תחושת שובע. מחקרים מצביעים על כך שתמצית תרד אף מסייעת להפחתת חשקים לאורך היום בזכות תרכובות ייחודיות בעלים.

כוס תרד מכילה פחות מ־7 קלוריות – אבל מעניקה שובע ממושך ותמיכה אמיתית בתהליך הירידה במשקל, צילום: Freepik

11. החלמה מהירה יותר

תרד מספק כמות מרשימה של ויטמין K – 181% מהצריכה היומית המומלצת. ויטמין זה חיוני לקרישת דם בעת פציעה ומסייע לתהליך ההחלמה. בנוסף, מחקרים מראים שצריכת ויטמין K תורמת גם לבריאות הלב.


מקור: המאמר מבוסס על כתבה מאת קלייר נובאק (Claire Nowak) שפורסמה ב־Reader’s Digest במרץ 2025, הסוקרת מחקרים עדכניים ויתרונות תזונתיים של תרד. האתר נחשב לאחד ממגזיני הבריאות והלייף־סטייל הוותיקים והמובילים בארה״ב.

המאמר נכתב בסיוע כלי AI ונערך על ידי עורכת המדור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר