אתם אולי זוכרים את פופאי, שפתח קופסת תרד וקיבל כוחות על. האמת? יש בכך גרעין של אמת. אמנם תרד לא ינפח לכם את השרירים בן רגע, אך מדובר במקור תזונתי עוצמתי במיוחד. העלים הירוקים הללו עשירים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון חיוניים, התורמים להגנה על מערכת הלב וכלי הדם, חיזוק העצמות, שיפור תפקודי העיכול ואף שמירה על שיער, עור וציפורניים בריאים לאורך זמן. אלו הם 11 היתרונות שהופכים את התרד לעל־ירק אמיתי:
1. שמירה על איזון הסוכר בדם
כוס תרד אחת מספקת כ־40% מהצריכה היומית המומלצת של מגנזיום, מינרל שעוזר לייצוב רמות הסוכר. בנוסף, נוגד החמצון חומצה אלפא־ליפואית שבתוך התרד משפר את רגישות האינסולין ומסייע להפחתת תנודות חדות בגלוקוז.
2. הפחתת הסיכון לסרטן
תרד עשיר בקרוטנואידים – פיגמנטים צמחיים שמנטרלים רדיקלים חופשיים המזיקים לתאים. מחקרים של American Institute of Cancer Research מצביעים על כך שתזונה עשירה בקרוטנואידים יכולה להפחית סיכון לסוגי סרטן מסוימים, כולל סרטן שד.
3. הורדת לחץ דם באופן טבעי
הודות לתכולה גבוהה של אשלגן, חומצה פולית ומגנזיום, התרד משתלב היטב בתפריט DASH להורדת לחץ דם. כך, הוא מסייע להפחתת עומס על כלי הדם ותורם ללב רגוע ובריא יותר.
4. חיזוק העצמות
למרות תכולת סידן גבוהה, האוקסלטים בתרד מקשים על הספיגה. עם זאת, הוא מהווה מקור מצוין לוויטמין K, שידוע כמחזק צפיפות עצם ומונע שברים. שילוב עם מקור סידן נוסף (כמו גבינה) יעניק לכם את היתרון המלא.
5. הקלה בעצירות
תרד מספק גם סיבים מסיסים וגם לא מסיסים. כוס תרד מבושל מכילה כ־4.3 גרם סיבים – שהם 17% מהצריכה היומית. כך הוא תורם לפעילות מעיים תקינה ולתחושת קלילות.
6. תוספת ברזל בתפריט
כוס תרד מבושל מעניקה יותר מ־6 מ״ג ברזל – כשליש מהכמות היומית המומלצת. זהו חדשות מצוינות במיוחד לצמחונים וטבעונים, הזקוקים למקור ברזל מהצומח.
7. שיער, עור וציפורניים בריאים
הוויטמינים A ו־C שבתוך התרד פועלים כתוספי יופי טבעיים: הם תורמים לייצור סבום שמזין את העור והשיער, מעודדים יצירת קולגן שמחזק את השיער והציפורניים, ומונעים יובש והיווצרות ציפורניים סדוקות.
8. יותר אשלגן מבננה
כן, קראתם נכון. 100 גרם תרד מכילים כ־200 מ״ג יותר אשלגן מאשר בננה. האשלגן חשוב לאיזון לחץ דם, תפקוד שרירים ומניעת אוסטאופורוזיס ושבץ.
9. שמירה על בריאות העיניים
תרד עשיר בלוטאין – נוגד חמצון חשוב שמפחית סיכון לקטרקט ולניוון מקולרי תלוי גיל. זו הוכחה שתרד, ולא רק גזר, תורם לראייה חדה ובריאה.
10. תמיכה בירידה במשקל
תרד דל קלוריות (כ־7 קלוריות בלבד לכוס), אך עשיר בסיבים שמספקים תחושת שובע. מחקרים מצביעים על כך שתמצית תרד אף מסייעת להפחתת חשקים לאורך היום בזכות תרכובות ייחודיות בעלים.
11. החלמה מהירה יותר
תרד מספק כמות מרשימה של ויטמין K – 181% מהצריכה היומית המומלצת. ויטמין זה חיוני לקרישת דם בעת פציעה ומסייע לתהליך ההחלמה. בנוסף, מחקרים מראים שצריכת ויטמין K תורמת גם לבריאות הלב.
מקור: המאמר מבוסס על כתבה מאת קלייר נובאק (Claire Nowak) שפורסמה ב־Reader’s Digest במרץ 2025, הסוקרת מחקרים עדכניים ויתרונות תזונתיים של תרד. האתר נחשב לאחד ממגזיני הבריאות והלייף־סטייל הוותיקים והמובילים בארה״ב.
המאמר נכתב בסיוע כלי AI ונערך על ידי עורכת המדור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו