"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ועדה לבחינת מוכנות כוחות היבשה מצהירה: הצבא ערוך למלחמה, נקודה

לאחר הביקורת הנוקבת מצד נציב קבילות החיילים בנוגע למוכנות צה"ל למלחמה, הוועדה שמינה הרמטכ"ל הגיעה למסקנות שונות • "מצאנו פער גדול בין דו"ח נקח"ל לדו"ח שלנו"

,עודכן
הרמטכ"ל בסיור בצפון // צילום: דובר צה"ל

בעוד כשלושה שבועות יסיים הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, את כהונתו כרמטכ"ל ה־21 של צה"ל.

אם יש נושא שהרמטכ"ל חרט על דגלו זהו המוכנות למלחמה, אך בחודשים האחרונים, ערב סיום תפקידו, נאלץ רא"ל איזנקוט להתמודד עם ביקורת קשה מצד נציב קבילות החיילים, אלוף (מיל')יצחק בריק, שפרסם טענות קשות בנוגעלמוכנות צה"ללמלחמה.

לאחר שבריק לא הרפה, והמשיך לשלוח מכתבים ודו"חות, הנחה הרמטכ"ל על הקמת ועדה בראשות מבקר צה"ל, תא"ל (מיל') אילן הררי, לבחינת מוכנות כוחות היבשה למלחמה. בוועדה היו חברים גם מפקד פיקוד המרכז לשעבר, אלוף (מיל') אבי מזרחי, מפקד פיקוד הדרום לשעבר, אלוף (מיל') דורון אלמוג, וכן פרופ' אשר טישלר.

העבודה של הוועדה הוצגה שלשום לרמטכ"ל, ועסקה בשישה נושאים עיקריים: מערכת צבא יבשה דיגיטלי (צי"ד), כוח אדם, אימונים, יכולות היבשה מול תרחיש הייחוס, המעטפת הלוגיסטית, והימ"חים.

פער בין הדו"חות

"מצאנו פער גדול מאוד בין דו"ח נקח"ל לדו"ח שלנו. צה"ל ערוך למלחמה. נקודה", אמר אתמול תא"ל (מיל') הררי. "מצאנו שיפור משמעותי במוכנות צה"ל כתוצאה מתר"ש גדעון, שינוי סדרי העדיפויות ותהליכים נוספים. יחד עם זאת, מצאנו פערים. יש פערים בצבא. חלקם ידועים ואת חלקם הצגנו לרמטכ"ל".

חלק מהפערים שמצאו תא"ל (מיל') הררי ואלוף (מיל') מזרחי חופפים, או לפחות דומים לפערים שעליהם הצביע נציב קבילות החיילים. אך גם אלוף (מיל') מזרחי קבע אתמול: "תהום פעורה ביני לבין דו"ח נקח"ל".

הפערים שעליהם הצביעה הוועדה נוגעים, בין השאר, לניוד הלוגיסטיקה במשאיות, לאופטיקה וציוד הלחימה, לקטלניות החי"ר, ליכולת הפעלת האש המדויקת לרמה הטקטית, קצב צבירת המילואים, ירידה בהיקף כוח האדם, הרתימה לקבע ואיכות תשתית האימונים.

גם בסוגיית הימ"חים הלא כשירים, שעליה הצביע אלוף (מיל') בריק, הודה מבקר צה"ל כי יש פערים בין מה שצריך להיות לבין מה שיש, וכך גם בתוכנית אחזקת החימוש. כן נמצא פער בשימור הנגדים בקבע הראשוני ובמספר החיילים הסדירים בימ"חים. עוד ציינו המבקרים כי לצה"ל חסרות אלפי משאיות כאמצעי ניוד לוגיסטי, והדגישו כי נדרש לפחות עשור כדי להשלים את הפער.

בנוגע לאימוני הצבא, ציינו המבקרים כי יש פער בהקצאת משאבים לימי מילואים ולתחמושת, בעוד בצבא הסדיר המצב תקין. כן נמצאו פערים בשימוש במערכת צי"ד (צבא יבשה דיגיטלי). אלוף (מיל') אבי מזרחי, כיום בכיר בחברת אלביט, אמר אתמול עוד: "אני אמליץ לראש הממשלה, שקבע חמישה נושאים שבהם צה"ל צריך לטפל, להוסיף נושא שישי, והוא מוכנות זרוע היבשה". כן צפוי האלוף לשעבר להמליץ לייחד לנושא מוכנות היבשה תקציב חיצוני לצה"ל. "יש פערים, אבל זה לא אומר שצה"ל לא מוכן למלחמה".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר