"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הטרגדיה בחילזון: שימוע לחמישה קצינים

השימוע נערך למפקדי אביתר יוספי, שנהרג בזמן ניווט בנחל חילזון, בהם קצין בדרגת סא"ל • החשד: גרימת מוות ברשלנות • בקרוב יוחלט לגבי כתבי אישום

,עודכן
כוחות הביטחון בזמן חילוץ אביתר יוספי ז"ל // צילום: דוברות כיבוי והצלה צפון

מדובר צה"ל נמסר הערב (חמישי) כי בעקבות ממצאי חקירת מצ"ח לבירור נסיבות מותו של לוחם הצנחנים, סמל אביתר יוספי ז"ל, במהלך אימון ניווט בנחל חילזון בחודש ינואר השנה, החליט הפרקליט הצבאי הראשי, אלוף שרון אפק, לזמן לשימוע חמישה קצינים, מפקדיו של סמל אביתר יוספי ז"ל.

חקירת מצ"ח העלתה כי תכנון הניווט וההיערכות אליו נעשו תוך חריגה לכאורה מהוראות הבטיחות המחייבות, ולא ניתן משקל מספק למזג האוויר הצפוי בזמן הניווט ולהשלכותיו האפשריות על בטיחות החיילים. עוד עלה מהחקירה כי במהלך הניווט היו תמרורי אזהרה, שהיו צריכים להוביל להערכת מצב מחודשת ומתן הנחיות שישמרו על בטיחות החיילים.

הקצינים שזומנו לשימוע הם מפקד הגדוד (קצין בדרגת סגן-אלוף), מפקד המגמה (קצין בדרגת רב-סרן), מפקד הפלוגה (קצין בדרגת סרן), סגן מפקד הפלוגה (קצין בדרגת סגן) ומפקד הצוות (קצין בדרגת סגן). הקצינים נחקרו בחקירת מצ״ח בחשד לעבירות של גרימת מוות ברשלנות, התרשלות ואי קיום הוראות המחייבות בצבא.

על פי דובר צה"ל, האירוע תוחקר באופן מעמיק במישור הפיקודי, והופקו לקחים שכבר הוטמעו בכלל צה"ל. בנוסף, בהתאם לקביעת הרמטכ"ל, ננקטו צעדים פיקודיים משמעותיים ביחס לשישה קצינים (הקצינים שזומנו לשימוע ובנוסף מפקד החטיבה). צעדים אלו יילקחו בחשבון במסגרת כלל השיקולים, בעת קבלת החלטות לאחר השימוע. לאחר עריכת השימועים, תתקבל החלטה האם יוגשו כתבי אישום בעניינם של הקצינים, ואם כן- באילו עבירות.

עוד נמסר בהודעת הדובר כי צה"ל משתתף בצער המשפחה וימשיך ללוותה בכל עת. הפצ"ר נפגש היום עם הוריו של סמל אביתר יוספי ז"ל ועדכן אותם בדבר ההחלטה לזמן את הקצינים לשימוע.

מהסנגוריה הצבאית נמסר כי "המפקדים חוזרים ומביעים צער עמוק על מותו של סמל אביתר יוספי ז"ל ושולחים תנחומיהם למשפחה. האירוע הטראגי נבדק גם במסגרת תחקירים צבאיים נוקבים, ובעקבותיהם הופקו לקחים בראייה מערכתית כוללת.

"ככל שנפלו תקלות מקצועיות, להבדיל מערכיות, בהיערכות לתרגיל ובהתנהלות במסגרתו, מדובר בשגיאות שנעשו בתנאי שטח מורכבים. שגיאות אלה נענו בצעדים פיקודיים משמעותיים, ובראשם הדחת מרבית המפקדים מתפקידם.

"העברת בחינת מעשי המפקדים למישור הפלילי היא צעד שגוי ערכית שלא הולם את התנהלות המפקדים ואת דאגתם הכנה לשלום חייליהם. למעלה מכך, צעד זה ישדר מסר קשה ליתר שדרת הפיקוד שעלול לפגוע קשות בנכונות לאימונים מורכבים ולמוכנות הצבא למלחמה.

"אנו בטוחים כי לאחר שמלוא מפת השיקולים תוצג לפצ״ר במסגרת השימועים, תתקבל ההחלטה הנכונה ולא יוגשו כתבי אישום. כל גורמי הפיקוד הם קצינים וחיילים מצטיינים וערכיים שתרמו רבות לצה"ל בשירות קרבי משמעותי וסיכנו את חייהם למען ביטחון המדינה. גם במסגרת אימון זה וההכנות לקראתו לא זלזל איש בבטיחותם של החיילים והתוצאה הטראגית אינה משקפת את האחריות והפעולות שהוקדשו לשמירה על שלומם", לשון ההודעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר