"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הפטנט החדש של אינסטגרם: רוצים לצרף לינק? תשלמו

האם הרשת החברתית תדרוש מאיתנו תשלום עבור צירוף לינקים? יכול להיות • במסמך חדש שפורסם ברשת נחשף פטנט חדש שהגישה החברה בשנת 2016 על מנת לדרוש מאיתנו תשלום • כל הפרטים

,עודכן
צילום: ינון בן שושן

בקשת לפטנט שהגישה פייסבוק, הבעלים של אינסטגרם, מראה כי בקרוב תוכלו לצרף כתובת URL (לינק) - אך תדרשו לשלם כדי החברים שלכם יוכלו להקליק עליו,כך פורסם באתר Protocol. בשונה מפייסבוק, אם תנסו היום לצרף קישור לאתר מסוים לא תוכלו ללחוץ עליו, והוא יופיע בצבע אפור כחלק מהטקסט.

בבקשת הפטנט, שהוגשה עוד בשנת 2016 תחת הכותרת "מערכת הוספת קישורים בתשלום לכיתובי תמונה ברשתות חברתיות", ניתן לראות שרטוט בו מופיע חלון קופץ שמופיע כאשר המשתמש מוסיף לינק לכיתוב מתחת לתמונה, ושואל אם הוא מעוניין לשלם 2 דולר כדי להפוך את הקישור לפעיל.

בתוך כך, במסמך מצוין כי המערכת תזהה באופן אוטומטי אם המשתמש הוסיף לינק לטקסט לפני הפרסום, ותציע לו לשלם על מנת להפוך אותו לפעיל - או לדלג על האפשרות. אם זה ייצא לפועל? לא בטוח. חברות טכנולוגיה מגישות בקשות לפטנטים כל הזמן עבור מוצרים ושירותים שלעולם אינם מגיעים לידי מימוש, ולכן אין לדעת אם או מתי תכונה זו תשחורר באופן רשמי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר