"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבינה המלאכותית שמפתחת פייסבוק תראה ותבין את העולם כמו שאנחנו עושים

עמוק במעבדות המחקר של הרשת החברתית הגדולה בעולם שוקדים מיטב המהנדסים על פיתוח טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית שתעניק הבנת מרחב למכשירים שבעתיד יעזרו לנו במשימות יומיות כמו מציאת חפצים, תזכורות על מפגשים שעשינו ועוד

,עודכן
0השמעה
, צילום: Josh Edelson / AFP

בחברת פייסבוק כבר התחילו לגעת במוצרי חומרה לפני זמן רב והמוצר האחרון שראינו מבית צוקרברג ולהקתו הוא משקפי המציאות הרבודה שהחברה ייצרה ביחד עם ענקית האופטיקה – חברת ריי-באן. כעת חושפת פייסבוק את הטכנולוגיה הבאה אותה היא מפתחת במעבדות המחקר שלה והבינה המלאכותית מהווה את הבסיס לפיתוחים החדשים.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

הפיתוח בפרויקט שנקרא Ego4D מתבסס על צילום של וידאו ותמונות ממקור ראשון, כלומר כפי שרואים דרך עיניו של המשתמש בניסיון לגרום למכונה כלשהי באמצעות בינה מלאכותית – לראות ולהבין את העולם כמה שיותר קרוב לדרך בה אנחנו כבני אדם עושים. זאת בניגוד לדרך "ללמד" מכונה באמצעות שימוש בצילומי צד שלישי.

המשקפיים של פייסבוק וריי-באן,צילום: פייסבוק

הטכנולוגיה תקליט את מה שאנחנו עושים, ותלמד פעולות מפתח שלנו על מנת לעזור לנו במשימות שונות ולצורך כך המפתחים משתמשים בחמישה מאפיינים עיקריים:

זיכרון אפיזודי: כאמור פייסבוק תזכיר לי איפה שמתי את המפתחות?
הבנה תחזיתית: פייסבוק תבין ותאמר לי כמה כפיות מלח להוסיף למתכון הזה?
תפיסת מציאות מכנית כמו ידיים/עצמים: פייסבוק תוכל ללמד אותנו לנגן בגיטרה
תיעוד אודיו-וויזואלית: על מה דיבר הבחור אתמול? או מי היתה הבחורה שלבשה שמלה אדומה?
אינטראקציה חברתית: למשל, אני לא שומע, תגביר את הבחור שיושב מולי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר