"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
יורש תחת אש

בפולימרקט מהמרים: כמה זמן יחזיק מוג'תבא חמינאי בשלטון?

בנו של עלי חמינאי הוכרז כמנהיגה העליון החדש של איראן • מוג'תבא יהיה המנהיג העליון השלישי של הרפובליקה האיסלאמית מאז הקמתה ב-1979 • המהמרים קבעו: כמה זמן יישאר היורש בתפקידו? • טראמפ: "אני לא מרוצה מהבחירה בו"

,עודכן
0השמעה
מוג'תבא חמינאי. צילום: רשתות ערביות

על הכוונות של ישראל וארה"ב?בנו של עלי חמינאי, מוג'תבא, הוכרז אתמול (ראשון) כמנהיגה העליון החדש של איראן. מוג'תבא יהיה המנהיג העליון השלישי של הרפובליקה האיסלאמית מאז הקמתה ב-1979 ועלייתו לשלטון של רוחאללה חומייני. במקביל, בתיעודים המגיעים מאיראן נשמעו אזרחי הרפובליקה האיסלאמית בקריאות "מוות למוג'תבא". לפי מקורות ישראליים הוא היה יעד לניסיון התנקשות, אך כאמור ניצל ממנו.

מוג'תבא חמינאי - הקדנציה הקצרה בעולם? // מערכת

האם בנו של חמינאי ישרוד את המלחמה וישלוט במדינה הפרסית ביד ברזל לאורך שנים ארוכות כפי שעשה אביו? בדקנו את ניחושי המהמרים בשתי שאלות. בהימור הראשון נשאלו המשתמשים: "מתי יהיה שינוי בהנהגת איראן?" המהמרים סבורים כי יש רק סיכוי של 11% כי מותג'בא "יודח מתפקידו" עד ה-13 במרץ. לעומת זאת, הסיכוי גדל ל-32% כאשר הטווח הוא עד 31 במרץ. כאשר משנים את הטווח ל-30 באפריל הסיכוי עולה לכדי 49% .

בשאלה נוספת שבדקו באתר נשאלו המשתמשים: "מי יהיה מנהיג איראן בסוף שנת 2026" 32% מהמהמרים חושבים כי זה יהיה בנו של המנהיג העליון שחוסל על ידי ישראל. לדעתם של 17% מהמהמרים יהיה זה בנו של השאה, יורש העצר האיראני, שעד כה לא זוכה לתמיכה ממשל טראמפ שמעדיף מנהיג מבפנים.

10% חושבים כי הנשיא מסעוד פשזכיאן ישודרג לתפקיד של מנהיג המדינה, 6% נותנים את התפקיד לעלי לריג'אני, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, ואחוזים בודדים חושבים כי בכלל לא יהיה מנהיג למדינה, ייתכן בכוונה שתפקיד 'המנהיג העליון' יבוטל לאחר מהפכה.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

מי יהיה מנהיג איראן הבא?,צילום: פולימרקט

מוג'תבא נבחר למרות התקיפה על מבנה מועצת המומחים. המועצה הודיעה אתמול (ראשון) כי כינסה מושב חירום על אף ש"משרדי המזכירות הופצצו, מה שהביא למותם של מספר עובדים ואנשי צוות הביטחון".

לדבריה, פעלה "בהתאם לחובותיה הנקובות בחוקה ובתקנון הפנימי, מבלי להשהות לרגע את תהליך בחירת המנהיג", כדי שהמדינה "לא תיקלע לחלל הנהגתי". מוג'תבא נבחר, על פי ההצהרה, ברוב נחרץ של חברי המועצה.

בסיום ההצהרה הביעה המועצה תודה לחברי מועצת ההנהגה הזמנית שפעלה בימים האחרונים. המועצה קראה לכלל העם האיראני, ובפרט לאנשי הדת והאקדמיה, "לחלוק את כבוד הנאמנות למנהיגות ולשמור על האחדות".

ההימור: כמה זמן יחזיק מוג'תבא חמינאי בשלטון?,צילום: פולימרקט

בעוד התקשורת הרשמית האיראנית שידרה תמונות של קריאות נאמנות למנהיג החדש בכיכרות ובמסגדים ברחבי המדינה, חשבונות אופוזיציה פרסמו ערב ההכרזה סרטונים מרובע אקבטאן בטהרן, ובהם תושבים קוראים מחלונותיהם "מוות למוג'תבא" בתגובה לשידורי הרמקולים הממשלתיים.

הנשיא טראמפ אמר בריאיון טלפוני לניו יורק פוסט כי הוא "לא מרוצה" מבחירתו של מוג'תבא לתפקיד, אך סירב לספר מה הוא עומד לעשות בקשר לבחירה. "אני לא עומד להגיד לכם. אני לא מרוצה ממנו". בריאיון ל-ABC אמר הנשיא כי ארה"ב חייבת להיות מעורבת בבחירת המנהיג החדש. "המנהיג הבא של איראן לא יאריך ימים אם לא יקבל את האישור שלנו", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר