עונת החתונות הקיצית מתחילה, ומי שמתפרנסים ממנה הם בין היתר הצלמים - שבלעדיהם לא יישאר תיעוד מהיום המשמח חוץ מאשר בחשבון הבנק.
אם יצא לכם להמתין זמן רב לתמונות החתונה שלכם, כנראה שזה משום שרוב הצלמים עדיין מסננים את התמונות ועורכים אותן ידנית כדי שתוכלו ליהנות רק מהיפות והמחמיאות ביותר.
לכאן נכנסת חברת Imagen הישראלית, שמובילה בפיתוח פתרונות עריכה אוטומטיים מבוססי AI לצלמים מקצועיים ושהפכה לאחת החברות הישראליות הצומחות ביותר בתחום הבינה המלאכותית היצירתית.
לדברי החברה, Imagen מעבדת כיום 10% מתמונות החתונות בארה"ב. החברה, שפיתחה בינה מלאכותית ללמידת סגנון אישי של צלמים, הודיעה השבוע על צמיחה של 50% במספר המשתמשים השנתי שלה ועל הכנסות שנתיות של עשרות מיליוני דולרים.
הנתונים מרשימים. לדברי החברה, הפתרון אומץ על ידי עשרות אלפי צלמים מארה"ב ועד יפן - ונכון לסוף הרבעון השני של 2025, ל-Imagen יש יותר מ-100 אלף משתמשים ברחבי העולם.
בשנת 2024 בלבד עברו דרך המערכת למעלה מ-380 מיליון תמונות, מה שהוביל לחיסכון כולל של כ-1,044 חודשי עבודה עבור צלמים - כמעט 87 שנות עבודה מצטברות שנחסכו באמצעות בינה מלאכותית.
החברה הוקמה ב-2020 על ידי יותם גיל (מנכ"ל), רון אורן ויואב חי, שהגיעו מתחום המחקר והתעסקו בראייה ממוחשבת ובבינה מלאכותית מכיוונים שונים. "שנינו הגענו מהאקדמיה, שם הבינה המלאכותית קיימת משנות ה-60 של המאה הקודמת. התחלנו להתעסק בזה באוניברסיטה וחיפשנו יישום שימושי לטכנולוגיה", מספר גיל.
סיפור שמתחיל בחתונה
הסיפור של Imagen התחיל, איך לא, בחתונה. "יואב, השותף שלי, התחתן לפני חמש שנים וחיכה המון זמן לתמונות שלו", מספר גיל. "כל מי שמתחתן מכיר את זה - לא ברור לו למה הוא ממתין כל כך הרבה זמן. בחוזה כתוב בדרך כלל שלושה חודשים. בתור לקוח אתה אומר - צילמת, תשלח. הבעיה שאחרי הצילום יש לצלם הרבה מאוד עבודה לערוך את התמונות".
העבודה הידנית הזאת מסובכת במיוחד משום שלכל צלם יש סגנון אישי וייחודי. "מאוד קשה להם להשתמש בכלי אוטומטי, כי אז הם מאבדים את הייחודיות שלהם", מסביר גיל. הפתרון שפיתחו בחברה היה כלי בינה מלאכותית שלומד את הסגנון האישי של כל צלם בנפרד.
"באנו לניצן גור, הצלם של החתונה של יואב, ואמרנו לו 'תביא לנו את מה שערכת וננסה ללמוד איך אתה באופן אישי עורך'", מתאר גיל. "למדנו את זה ויצרנו AI שחיקה את הסגנון האישי של ניצן בצורה עקבית. העיניים נפתחו לו - הוא אמר שזה יחסוך לו שנים מהחיים".
"אנחנו לא מציעים רק כלי טכנולוגי אלא פועלים להיות שותפים לדרך עבור צלמים ולבנות פתרונות מותאמים עבורם", מסביר גיל. "מאות אלפי שעות העבודה שאנחנו חוסכים מיתרגמים עבור עשרות אלפי בני אדם לעוד זמן איכות עם המשפחה, או עוד זמן עבודה שמגדיל להם את ההכנסה. הפידבקים שאנו מקבלים מהם מחממים את הלב ונותנים לנו מוטיבציה להוסיף עוד יכולות ושיפורים עבורם".
מעבר לכלי AI חינמיים
השאלה הנשאלת היא איך - בעידן שבו כלי בינה מלאכותית חינמיים כמו ChatGPT או Canva זמינים לכולם - יש עדיין ביקוש כה רב למוצר של Imagen? "אנחנו ממוקדים בצלמים מקצועיים שלא יכולים להשתמש בכלי AI חינמיים", מסביר גיל. "זה מודל שמותאם אישית עבורם, שמבין כל צלם באופן אישי".
החברה לא רק עורכת תמונות, אלא גם מפתחת יכולות נוספות כמו סינון תמונות. "צלם מצלם פי חמישה ממה שהוא משתמש בפועל", אומר גיל. "עשינו עבודה משמעותית - הטכנולוגיה יודעת לזהות עיניים סגורות בתמונה, out of focus ועוד, אבל גם דברים מתוחכמים יותר כמו לזהות רגש בתמונה ומתי תמונה מחמיאה לבן אדם".
גיל מספר, כי הצמיחה של החברה מבוססת בעיקר על המלצות: "לשמחתנו ולמזלנו הקהל מאוד רוצה לפרגן. צלמים הם טיפוסים קהילתיים וההגעה שלנו לשוק זה בדרכים אורגניות - חבר מביא חבר ודרך קהילות".
כניסה לעולם הווידאו
הצעד הבא של Imagen הוא כניסה לעולם עריכת הווידאו. "התחלנו לדבר עם צלמי ווידאו וגילינו שיש להם בעיות די דומות", אומר גיל. "למשל, תיקוני צבע. איך אני לוקח את כל הסצנות שצילמתי ומייצר אחידות בצבע. הבעיה השנייה והמרכזית יותר זה לקחת שעות של חומר גלם, לסנן את החומרים החשובים ולבנות סיפור".
החברה מתכננת להרחיב את שירותיה גם לצלמים חובבים. "מהרגע הראשון אנחנו מתחילים עם המקצוענים, אבל נגיע לחובבי צילום", אומר גיל. "בהמשך זה אולי יגיע למובייל כאפליקציית טלפון שתסייע לך - אבל עוד חזון למועד".
החברה, שגייסה 34 מיליון דולר ומונה כיום 120 עובדים, צפויה להשיק את פתרונות הווידאו שלה לקראת סוף 2025. "אנחנו בצמיחה מואצת מאוד, מגייסים הרבה אנשים איכותיים", מסכם גיל. "בשנתיים הקרובות גדלנו מאוד ויצרנו קטגוריה חדשה שמתפוצצת בשוק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו