"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אילון מאסק מקצץ בגדול: גל פיטורים נוסף ב-X

רשת X (לשעבר טוויטר) חווה כעת גל פיטורים - שהפעם פוגע בעיקר במחלקת ההנדסה • מאז שמאסק רכש את החברה באוקטובר 2022 תמורת 44 מיליארד דולר, פוטרו יותר מ-85 אחוזים מהעובדים

,עודכן
0השמעה
אילון מאסק (ארכיון). צילום: רויטרס

רשת X (לשעבר טוויטר), בבעלותאילון מאסק, חווה כעת גל פיטורים נוסף, שהפעם פוגע בעיקר במחלקת ההנדסה. לפי דיווח שפורסם באתרThe Verge, הקיצוצים נעשים בהיקף משמעותי, כאשר העובדים המדוברים נשארים בחוסר ודאות לגבי עתידם. המידע שדלף מבוסס על שני מקורות פנימיים ועדויות מהפורום האנונימי Blind.

בחודשים האחרונים החברה עברה שינויים דרמטיים. על פי הדיווחים, בחודשיים האחרונים מאסק ביקש מעובדיו להגיש סיכום של עמוד אחד בלבד, בו יפרטו את תרומתם לחברה. עם זאת, לא ברור אם מסמכים אלה אכן השפיעו על ההחלטה הנוכחית לגבי מי יישאר ומי יפוטר.

רשת X של אילון מאסק,צילום: אי.פי

מאז שמאסק רכש את החברה באוקטובר 2022 תמורת 44 מיליארד דולר, עברה החברה מהפך מהותי. כחלק מצעדי הייעול שהחליט עליהם, פוטרו יותר מ-85 אחוזים מהעובדים, זמן קצר לאחר השלמת העסקה. למרות השינויים וההתייעלות שמאסק ניסה להוביל, החברה ניצבת כיום בפני ירידה דרמטית בערכה. רק לאחרונה, פידליטי, אחת השותפות במימון רכישת הפלטפורמה, העריכה את שווי החברה בפחות מ-10 מיליארד דולר בלבד – ירידה חדה מהסכום שהושקע בה במקור.

מגמת הקיצוצים אינה מוגבלת ל-X בלבד. מאסק, שעומד גם בראש טסלה, החל לצמצם כוח אדם גם שם. מוקדם יותר השנה, טסלה הפחיתה את מצבת כוח האדם שלה בלפחות 14 אחוזים, כחלק מתוכנית ייעול רוחבית בחברות שבשליטתו.

מאסק החל לצמצם כוח אדם גם בטסלה,צילום: אי.פי

העובדים הנוכחיים ברשת החברתית X מתמודדים כעת עם מציאות לא פשוטה. חוסר הוודאות בעבודתם גובר, בעוד שמאסק ממשיך להוביל שינויים שמטרתם להעלות את יעילות החברה על רקע ירידת הערך שלה.

הכתבה פורסמה לראשונה באתרThe Verifier

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר