ביום שישי האחרון, הודיעה חברת China Aerospace Science and Technology Corp (CASC) כי שיגרה בהצלחה טיל ממרכז השיגור וונצ'אנג שבמדינה. עוד נודע כי על הסיפון היה גם הלוויין האופטי החדשני והמסווג Yaogan-41.
לפי דיווחים, משגר ה-Long March 5 ששוגר ביום שישי האחרון, טס עם מטען כה גדול, עד שהחרוט של הטיל גדל בשישה מטרים והגיע לגובה של כ-62 מטרים – מה שהפך אותו לגדול ביותר מסוגו שסין שיגרה אי פעם (אם כי הוא עדיין נחשב לקטן יחסית).
סין שיגרה את לווין הריגול החדש שלה לחלל // צילום: רויטרס
בהצהרה רשמית וחריגה יחסית, חשפה סוכנות הידיעות הממשלתית של סין, Xinhua, כי Yaogan-41 הוא לוויין חישה מרחוק (סוג של לווין תצפית שטס במסלול יחסית קרוב לכדור הארץ ויכול בזכות זאת להפיק תמונות חדות) שישמש לתצפיות שונות.
למרות הטענות של הסוכנות כי הלווין מיועד למטרות אזרחיות כגון ניתוח מצב קרקע וניטור חקלאי, המשמעות בפועל היא שלבייג'ינג יהיו מעכשיו עיניים חדות מאוד על הכוחות הצבאיים של יריביה (ולא רק), כמו גם על אתרים אחרים חשובים מבחינה אסטרטגית ברחבי העולם.
CASC חשפה כי חברת הבת של אקדמיית החלל הסינית (CAST) בנתה את Yaogan-41, אך לא סיפקה תמונות או פרטים נוספים אודות הלווין המסווג. יש לציין כי סין משתמשת בשם Yaogan כשם מזהה כללי עבור רוב הלוויינים הצבאיים שלה.
המשחק הסיני: איתות הרגעה לארה"ב לצד הכנות לפלישה
למרות שגורמים רשמיים סיניים לא חשפו כאמור את היכולות המדויקות של Yaogan-41, כמעט בוודאות תהיה לו את היכולת לעקוב באופן רצוף אחר ספינות הצי האמריקני וכלי שיט של בעלות הברית באזור ההודו-פסיפי.
יחד עם זאת, עצם ההודעה של ממשלת סין על מטרתו של הלווין היא מפתיעה ונועדה ככל הנראה להרגיע את הרוחות בבית הלבן וגורמים רשמיים אחרים בארה"ב.
יש לציין כי כבר תקופה ארוכה שארה"ב וסין נמצאות ביריבות אסטרטגית משמעותית בתחום הטכנולוגי ולא רק. גורמי מודיעין אמריקנים דיווחו כי לפי המידע שברשותם, נשיא סין שי ג'ינפינג הנחה את צבאו להיות מוכן לפלוש לטאיוואן עד שנת 2027.
בקרב גורמים אמריקנים וטייוואנים קיים ספק רב שסין תנסה לפלוש ולהשתלט על טאיוואן בטווח של ארבעת השנים הקרובות, אבל גורמים בחיל החלל האמריקני טוענים שהאינדיקציות מראות כי בייג'ינג נמצאת בהכנות לקרב. בעת כאמור, מצטרף לכל הסיפור גם לווין הריגול החדש של המעצמה האסייתית.

