מאות חברות סטארט-אפ ישראליות הגישו בשבועות האחרונים בקשה לקבלת מענק מערוץ המענקים המהיר שפתחה רשות החדשנות עם פרוץ המלחמה - כך סיפר ל"ישראל היום" מנכ"ל רשות החדשנות, ד"ר דרור בין.
הערוץ, שהושק כשבועיים לאחר פרוץ המלחמה, נועד לסייע לחברות ישראליות, שמתקשות בהשגת מימון לפעילותן על רקע המלחמה וזקוקות למזומנים נוספים כדי לצלוח את התקופה.
בתחילה הקצו ברשות לערוץ המיוחד כ-100 מיליון שקלים, אך לאחר מספר ימים הגדיל משרד האוצר את התקצוב לכ-400 מיליון שקלים. לסכום זה צפוי להתווסף סכום בגובה זהה מצד המגזר הפרטי (matching), כך שברשות מעריכים שבמסגרת המנגנון יוזרמו כמיליארד שקלים לחברות הייטק צעירות (early stage).
"אחת המטרות העיקריות שלנו בתקופת המלחמה היא לתמוך בהמשכיות העסקית של החברות, בדגש על נושא המימון. יש חברות רבות שהיו בעיצומו של תהליך גיוס, שהוקפא. המענקים מיועדים בעיקר לחברות בעיצומו של תהליך הפיתוח, עם נכסים עסקיים וטכנולוגיים", מסביר בין.
מענה לאתגרי השעה
במקביל לערוץ המענקים, יצאה הרשות בשבועות האחרונים בעוד מספר יוזמות שנועדו לתת מענה לאתגרי השעה. בין היתר, בתחום ההון האנושי, מציעה הרשות מימון לפלטפורמות שנועדו "לשדך" בין מתנדבים ועובדים לבין חברות הייטק שנקלעו למצוקת כוח אדם בשל גיוס עובדים למילואים. כמו כן, הקצתה הרשות כ-9 מיליון שקל להקמת 3 מועדוני אנג'לים שישקיעו בחברות סטארט-אפ חדשניות.
לדבריו של בין, "יש המון אתגרים ליזמים בימים אלה. חשוב גם להקדיש מאמץ ליום שאחרי. בעשורים האחרונים ההייטק תמיד יצא מחוזק יותר מכל משבר, ואנחנו פועלים כדי להעמיד את הכלים הנכונים שיבטיחו שגם הפעם זה יקרה".
עוד הוא טוען כי "בעבר, הייתה סברה רווחת בהייטק הישראלי שהוא אינו זקוק למדינה, וזו טעות. למדינה ולממשלה יש השפעה רבה על ההייטק, ומנגד, ההייטק תורם רבות לחוסנה הכלכלי של המדינה. אנו עדים לחיבור מחדש בין מגזר למדינה ואני מקווה שהסנטימנט הזה יישאר", אומר בין.
יש לציין כי גם בימים כתיקונם רשות החדשנות מעניקה, במסגרת קרן המו"פ, מענקים לחברות לסיוע בתהליכי פיתוח ופריצה לשוק. המימון הזה ניתן במתכונת של "מענק מותנה", כלומר, במידה והפרויקט מבשיל לכדי מוצר מסחרי, החברה מחזירה את המענק מתמלוגי המכירות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

