"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לינקדאין מאיימת להוריד את האתר שחושף תומכי חמאס בפלטפורמה שלה

לאחר עלייתו לאוויר של המיזם Anti Israel Employees, נראה שהוא הצליח להרגיז לא מעט אנשים • במכתב התרעה שנשלח ישירות מארה"ב, הודיעה הרשת החברתית-עסקית כי תנקוט בהליכים משפטיים במידה שהאתר לא יירד מהאוויר • "המשתמשים הם אנשים בוגרים שצריכים לקחת אחריות על התוכן שהם מפרסמים"

,עודכן
0השמעה
לינקדאין. צילום: רויטרס

מאז שנפתחהמלחמת "חרבות ברזל", נראה כי שדה הקרבברשתות החברתיותתופס נפח משמעותי שרק הולך וגדל ככל שהימים עוברים. השאלה שנשאלה ועודנה נשאלת, היא האם מטא, X ואפילו לינקדאין, באמת עושות מאמצים לאכוף את המדיניות שלהן לתוכן מסית והפצת פייק ניוז, או שהן עוד גורם במערכה שעלינו להילחם נגדו?

לפני מספר ימים, סיפרנו לכם עלמיזם Terror Supporting Detector(שמאז שינה את שמו ל-Anti Israel Employees) ועל העבודה החשובה שהוא עושה בניטור וחשיפה שלעובדים שמביעים באופן גלויאת תמיכתם בטרור ו/או משתפים תכנים מסיתים נגד ישראל בלינקדאין, רשת חברתית-עסקית שנועדה במקור להיות פלטפורמה לשיתוף מידע מקצועי.

ברלין: המשטרה מפזרת הפגנת תמיכה בחמאס. ומה לגבי הרשתות החברתיות? צילום: רויטרס

האתר, פרי יוזמתו של יזם ההייטק תומר בלן, נועד בין היתר לסווג חברות שונות לפי אחוז העובדים ששיתפו תכנים מסיתים ו/או הביעו תמיכה בטרור ובחמאס, מה שמאפשר לקולגות של אותם העובדים, לדווח עליהם למעסיק. הוא בתורו, יכול להחליט על סנקציות נגד אותם העובדים – בין אם מדובר בשיחת נזיפה או אפילו פיטורים.

לאחר הפרסום ב"ישראל היום" וככל הנראה בעקבות ההצלחה של המיזם, עלתה כתבה מקיפה בניו יורק טיימס על האתר, מה שהוביל את לינקדאין לנסות ולשים סוף לסיפור.במקביל, ל"ישראל היום" נודע כי החברה שלחה מכתב רשמי לבלן, בו היא דורשת ממנו להסיר לאלתר את האתר ולא, חשבונו בפלטפורמה יימחק ויינקטו נגדו הליכים משפטיים.

מסביב הכל שרוף, מאובק ושבור. החורבן בקיבוץ בארי. יש עדיין מי שמאשים את ישראל ברשתות החברתיות.,צילום: אריאל כהנא

לטענת לינקדאין, האתר עושה שליפת נתונים אוטומטית (בעגה המקצועית – גירוד או Scraping) של תוכן מאלפי פוסטים, כולל העתקת תוכן ופגיעה בזכויות יוצרים, פרסום תמונות של משתמשים לצד שמותיהם, קישור לפרופיל לינקדאין של אותם האנשים ודו"חות על הפעילות (engagement) בפוסטים. לינקדאין גורסת כי כל אלו אסורים לפי מדיניות הגנת הפרטיות והמידע של החברה.

עוד נטען במכתב כי לינקדאין "מחויבת לשמור על האתר שלה כפלטפורמה מהימנה המכילה אינטראקציות אותנטיות ואישיות בין אנשי מקצוע, כאשר העדיפות העליונה היא להגן על הבחירות של המשתמשים בפלטפורמה בנוגע לתוכן שאותו הם רוצים להעלות, ואפשרויות השיתוף שלו".

עו"ד גיא אופיר,צילום: יח"צ

"כל המידע באתר הוא ציבורי ונגיש גם למי שאין לו חשבון לינקדאין. האתר עבר באופן זמני לבעלות אחרת כי אני לא יכול ולא מעוניין להתמודד לבדי מול תאגידי ענק אמריקנים", כך לדבריו של בלן.

דומיין ישראלי ושינוי בעלות

במקביל ועל מנת להגן על המיזם, הוחלף הדומיין של האתר והבעלות עליו הועברה לעורך דין גיא אופיר, שמסר בתגובה: "המשתמשים שמוזכרים באתר הם אנשים בוגרים ומשכילים, שצריכים לשאת באחריות ציבורית למה שהם כותבים".

לדבריו, "אותם האנשים יושבים מעבר לים, רואים משהו ב-CNN או ב-BBC ועל בסיס מידע מועט זה, מרשים לעצמם לחלק ציונים למדינת ישראל ולקורבנותיה ואף להטיח האשמות חמורות כלפינו הישראלים. זה נותן לנו את הצדקה לחלק גם להם ציונים ולבקר אותם. מדובר פשוט בצדק פואטי - לעשות לנו שיימינג ולצאת מבוייש".

תגובת לינקדאין תובא לכשתתקבל.

ניתן להיכנס לאתר בלחיצה עלהלינק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר