"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טרנד בעייתי: גם טיקטוק רוצה שתשלמו לה
לאחר טוויטר, מטא, ואפילו סנאפצ'אט, הגיעה תורה של אפליקציית הסרטונים הפופולרית לאשר כי היא בוחנת אפשרות למנוי בתשלום • אז האם זה אומר שבקרוב נצטרך לשלם בשביל לא לקבל פרסומות מכל כיוון?
טיק טוק. גברים אורבים לקטינות ברשת. צילום: אי.פי

טרנד בעייתי: גם טיקטוק רוצה שתשלמו לה

לאחר טוויטר, מטא, ואפילו סנאפצ'אט, הגיעה תורה של אפליקציית הסרטונים הפופולרית לאשר כי היא בוחנת אפשרות למנוי בתשלום • אז האם זה אומר שבקרוב נצטרך לשלם בשביל לא לקבל פרסומות מכל כיוון?

דניאלה גינזבורג
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

עוד ועוד חברות מחפשות איך להרוויח עוד כסף על חשבון המשתמשים שלהן:אפליקציית הסרטונים הפופולרית טיקטוק אישרה כי החלה לבחון בקנה מידה מוגבל בשלב זה, תוכנית למנוי חודשי שמבטלת פרסומות. נכון לעכשיו לא ברור היכן מתכוונים בטיקטוק להשיק את התוכנית או מה יהיה מחירה.

על פי דיווח של Android Authority, קוד בגרסה החדשה של האפליקציה הראה אופציה למנוי ללא פרסומות, שמחירה כביכול הוא 4.99 דולר לחודש כששוק היעד הוא ארה"ב. דובר טיקטוק אישר את הדיווח למגזין Variety וטען כי כרגע מדובר בבדיקה בלבד להיתכנות של מנוי בתשלום, מחוץ לארה"ב. יחד עם זאת הוא סירב להגיד לאיזה שוק המנוי יושק או מה יהיה מחירו.



טיקטוק, שלה יותר ממיליארד משתמשים חודשיים, מסתמכת במידה רבה עלהכנסות מפרסום, כמו גם מפלטפורמת קניות שקיימת באפליקציה. החברה נמצאת בבעלות ByteDance הסינית, שגרמה וגורמת כל כמה זמן לסערות פוליטיות בארה"ב ולטענות אמריקניות עלריגול מצד בייג'ינגדרך הפלטפורמה.

יחד עם זאת, טיקטוק היא לא האפליקציה היחידה שהחלה ליישם, או בוחנת אפשרות לשירות בתשלום בתקופה האחרונה. אפליקציית Snapchat דיווחה בחודש שעבר ששירות המנויים שלה, Snapchat+, שכולל פיצ'רים אקסקלוסיביים והשקות מוקדמות, הגיע לחמישה מיליון לקוחות קצת יותר משנה לאחר השקתו.

מנכ"ל טיקטוק, שו זי צ'ו, צילום: רויטרס

אילון מאסק גם כן כבר אמר לא פעם כי הוא מעוניין להשיקגרסה משודרגת בתשלוםשל הרשת החברתית שלו X (לשעבר טוויטר), שתבטל הצגה של פרסומות. נכון לעכשיו זה עוד לא יצא לפועל, אבל כבר קיימת גרסה בתשלום בשם X Premium שעולה שמונה דולר בחודש וכוללת סימון וי כחול של חשבון מאומת וכ-50 אחוזים פחות פרסומות.

מאסק וצוקרברג. מתכתשים אבל מאוחדים ברצון לגבות מהמשתמשים עוד כסף, צילום: אי.אף.פי

גם במטא שוקלים צעד דומה, נכון לעכשיו ולפי הדיווחים רק בוואטסאפ. לפי דיווח שפורסם לפני כשבועיים בפייננשל טיימס, צוותים בחברה דנים בתקופה האחרונה בשאלה האם להציג מודעות בפלטפורמה. לפי הדיווח, הנושא גרם למחלוקת פנימית בחברה, שכן גורמים במטא מבקשים לראשונה לייצר רווחים משירות ההודעות הפופולרי ביותר בעולם.

במקביל, מיהר ראש ווטסאפ, וויל קאת'קארט, לפרסם הכחשה ב-X (טוויטר לשעבר) וטען כי "הסיפור הזה הוא שקרי. אנחנו לא עושים את זה". יחד עם זאת, יש לציין כי לפני שהפרשה הזו התפרסמה, דובר ווטסאפ לא חלק על כך שהרעיון נדון בחברה. אז האם נתחיל לשלם בקרוב על הרשתות החברתיות שלנו או שנהיה מוצפים בפרסומות? ימים יגידו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...