האם אלאור אזריה ישתחרר מהכלא בקרוב? חוות הדעת של מפקדי כלא 4, בו מרצה אזריה את 14 חודשי מאסרו, הועברה לוועדת החצי אשר צפויה להתכנס בעוד שבועיים (14 במארס) ונחשפה הערב (חמישי) בתוכנית "לפני כולם" בערוץ 20. התביעה הצבאית צפויה להתנגד לשחרור.
חוות הדעת קובעת כי התנהגותו של אלאור אזריה בתקופת המאסר הייתה ללא דופי וכי הוא עומד בכל הקריטריונים לשחרור מוקדם. בחוות הדעת מציינים כי "אלאור התנהג לאורך כל ריצוי עונשו למופת ולאור זאת זכה לחופשות כל 28 ימים, כשאת החופשה הראשונה הוא קיבל כבר בחודש הראשון".
בעוד שבועיים כאמור תתכנס הוועדה בבית הדין הצבאי, ככל הנראה ביפו, ושופט ישמע את נימוקי הבקשה שצפויה להיתקל בהתנגדות קשה של התביעה הצבאית, שקיבלה לידיה גם כן את המסמך. לאחר ששופט צבאי ישמע את שני הצדדים ימסור את החלטתו ומרגע שההחלטה תתקבל היא תהיה חלוטה, כלומר אם יקבל השופט את הבקשה ואת ההמלצות וידחה את התנגדות התביעה הצבאית - אלאור אזריה ישוחרר לאלתר.
אלאור אזריה עם הוריו. זוכה לחופשות בזכות התנהגותו הטובה // צילום: גדעון מרקוביץ'
במידה ובקשתו תידחה יוכל אזריה להשתחרר רק בעוד שלושה חודשים לאחר שינוקה מתקופת מאסרו שליש על התנהגות טובה וזאת כמובן בהנחה שאכן לא יעלו חריגות בהתנהגותו של אזריה. בדיוק לפני שנתיים (י"ד באדר), במארס 2016, הגיעו שני מחבלים תושבי חברון בני 21, עבד אל-פתאח יוסרי א-שריף ורמזי עזיז א-קסראווי תמימי, כשהם חמושים בסכינים לעמדת צה"ל ליד תל רומיידה בחברון. השניים דקרו חייל מגדוד שמשון בידו ובכתפו ופצעו אותו קל. החייל שנדקר ומפקדו ירו בדוקרים וכתוצאה מהירי א-קסראווי נהרג וא-שריף נפצע קשה.
מספר דקות לאחר מכן הגיע למקום כוח תגבור שכלל את סמל אלאור אזריה, חובש צבאי מגדוד שמשון שסייע לטיפול בחייל הפצוע, ובסיום הטיפול דרך את נשקו האישי וירה בראשו של א-שריף ששכב על הקרקע. בתום האירוע דיווח עליו מפקד הפלוגה למג"ד שדיווח למפקד חטיבת כפיר, אל"ם גיא חזות, וזה הגיע כעבור ארבע שעות למקום התקרית לתחקיר ראשוני, והורה על השעיית החייל מפעילות ונפתחה חקירת מצ"ח. על אזריה נגזרו בבית הדין הצבאי בתחילה 18 חודשי מאסר, וערעורו נדחה. יחד עם זאת, הרמטכ"ל גדי איזנקוט החליט להמתיק את עונשו ולקצרו ל-14 חודשי מאסר בלבד.
