"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"בושה גדולה": נשיא האקדמיה הלאומית למדעים נגד ראשי האוניברסיטאות בארה"ב

דבריו החריפים של פרופ' דוד הראל נשמעו בנאום שנשא במהלך טקס קבלת חברי צוות חדשים לשורות הגוף המדעי הבכיר במדינה • "ההסתה האנטי-ישראלית חסרת הרסן המסכנת את שלומם של סטודנטים ואנשי סגל, באה לידי ביטוי בשימוע שנערך בקונגרס"

,עודכן
0השמעה
ראשי אונ' היוקרה האמריקניות בשימוע שנערך להן בקונגרס.. צילום: רויטרס

על רקעהשימוע המביששנערך לראשי אוניברסיטאות היוקרה בארה"ב לפני כשבוע, נשיא האקדמיה הלאומית למדעים, פרופ' דוד הראל, קרא אמש (רביעי) לנשיאות הרווארד ו-MIT להתפטר - כפי שעשתה נשיאת אונ' פנסילבניה.

"גאוותי בת 45 השנים בדוקטורט שקיבלתי מהמכון הטכנולוגי (MIT) – מתחלפת בימים אלה בבושה גדולה", אמר פרופ' הראל, בנאום שנשא במהלך טקס קבלת שמונה חברות וחברים חדשים לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים המתקיים מדי שנה בחג החנוכה.

🚨🚨🚨Presidents of@Harvard@MITand@PennREFUSE to say whether “calling for the genocide of Jews” is bullying and harassment according to their codes of conduct. Even going so far to say it needs to turn to “action” first. As in committing genocide.

THIS IS UNACCEPTABLE AND…pic.twitter.com/hUY3SgoOOi

— Rep. Elise Stefanik (@RepStefanik)December 5, 2023


עוד אמר פרופ' הראל אמר בנאומו כי "ההסתה האנטי-ישראלית חסרת הרסן, שמגלה את פרצופה המכוער בְּקמפוסים שונים בעולם ואשר מסכנת את שלומם, ואולי אף את חייהם, של סטודנטים ושל אנשי סגל יהודים וישראלים, באה לידי ביטוי בשימוע שנערך בקונגרס".

לדבריו, "יש לחפש דרכים לפעול בנחישות וללא לאות נגד תופעות כאלה בחו"ל: מרמת ההסתה וההתלהמות בשטחי הקמפוסים ועד לרמת גופי ההנהלה של האוניברסיטאות. הקהילה המדעית הבינלאומית חייבת לגנות בחריפות לא רק את הטבח הנוראי שביצעו החמאס ועושי דברו ב-7 באוקטובר, אלא גם את גל השנאה המטריד מאד שבא בעקבותיו".

החברים והחברות החדשים שהצטרפו לשורות האקדמיה, עם נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל,צילום: האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

פרופ' הראל אף הוסיף כי מן הפן האישי, כמי שכאמור למד ב-MIT, מצערת אותו במיוחד התנהלותה של נשיאת המכון, פרופ' סאלי קורנבּלות' (Prof. Sally Kornbluth), אשר נהנתה למחרת השימוע מחיזוק חיובי בדמות הצהרה תומכת וחמה של מועצת המנהלים של המוסד. "גאוותי בת 45 השנים בדוקטורט שקיבלתי משם מתחלפת בימים אלה בבושה גדולה".

האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, הגוף הבכיר בקהילת המדע בישראל, נוסדה בשנת תשכ"א (1961) ויועדה לרכז בתוכה מטובי אישי המדע בישראל למען טיפוח וקידום המדע בארץ.

כדי למלא את ייעודה היא מייעצת לממשלה בפעולות הנוגעות למחקר ולתכנון מדעי בעלי חשיבות לאומית, מנגישה מדע לקהל הרחב באמצעות מגוון פעילויות, מפרסמת כתבים שיש בהם כדי לקדם את המדע ושומרת על קשר פעיל עם הקהילה המדעית הבין-לאומית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר