"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הקונגרס ערך שימוע לראשי אוניברסיטאות היוקרה, צפו בתשובה המקוממת של הנשיאות

השימוע נערך כחלק מהמאמץ של ממשל ביידן לנקוט "פעולה אגרסיבית" נגד אפליה • פרופ' ללימודי יהדות באוניברסיטת אמריקה, פמלה נאדל: "סטודנטים הצדיקו את הטבח שביצעו מחבלי חמאס בשם התנגדותם לישראל" • בכירות באוניברסיטאות סירבו להשיב עם קריאה ברצח עם מפירה את הקוד האתי

,עודכן
0השמעה
מפגינים פרו פלשתיניים באוניברסיטת הרוורד. צילום: AFP

ועדת החינוך של בית הנבחרים עורכת הערב (שלישי, שעון ישראל) שימוע לנשיאי אוניברסיטת הרווארד, אוניברסיטת פנסילבניה ואוניברסיטאות אחרות לאורגל אירועי האנטישמיות בקמפוסים על רקע מלחמת חרבות ברזל.

בשבעה בתי ספר ואוניברסיטאות נחקרים האשמות על אנטישמיות או איסלאמופוביה מאז פרוץ המלחמה.

אסור לאנטישמיות להרעיל אותנו

ועדת החינוך הודיעה על השימוע ביום חמישי, כחלק מהמאמץ של ממשל ביידן לנקוט "פעולה אגרסיבית" נגד אפליה. בתי ספר שנמצא שהפרו את חוק זכויות האזרח עלולים לעמוד בפני עונשים שונים, ביניהם אובדן מוחלט של כסף פדרלי המושקע בבתי הספר, אם כי הרוב המכריע של המקרים מסתיימים בהסדרים מרצון.

התשובה המקוממת של נשיאת האוניברסיטאות

🚨🚨🚨Presidents of@Harvard@MITand@PennREFUSE to say whether “calling for the genocide of Jews” is bullying and harassment according to their codes of conduct. Even going so far to say it needs to turn to “action” first. As in committing genocide.

THIS IS UNACCEPTABLE AND…pic.twitter.com/hUY3SgoOOi

— Rep. Elise Stefanik (@RepStefanik)December 5, 2023

במהלך השימוע נשיאת הרווארד קלודין גיי סירבה לומר אם הקריאה לאלימות המונית ולרצח עם של העם היהודי נחשבת להטרדה או בריונות על פי קוד ההתנהגות של הרווארד עצמו.

At today’s hearing, Harvard’s President shamefully refused to say whether the calling for the mass violence and genocide of the Jewish people is considered harassment or bullying according to Harvard’s own code of conduct.

Claudine Gay should resign immediately.pic.twitter.com/gjzmTHUcec

— Rep. Elise Stefanik (@RepStefanik)December 5, 2023

נשיאת אוניברסיטת פנסילבניה, ליז מגיל, אמרה בפתח דבריה: "האוניברסיטה לא תהיה מה שהיא בלי הקהילה היהודית שבתוכה. אני גאה בחברי הקהילה היהודית שלנו. תחת ההנהגה שלי לא נתחמק מהמחויבות שלנו למאבק בשנאה".

הפגנה פרו-פלשתינית באוניברסיטת מישיגן // ארכיון| רויטרס

פמלה נאדל, פרופסור ללימודי יהדות באוניברסיטה אמריקה מסרה: ״היו סטודנטים שהצדיקו את הטבח של חמאס בשם התנגדותם לישראל והשנאה ליהודים ברחבי העולם. חופש הנאום הוא בליבת הערכים שלנו, אבל הוא לא צריך לאפשר אפליה, איום והטרדה בכל צורה שהיא".

גם נשיאת MIT, ד״ר סאלי קורנבלו, דיברה ואמרה: ״אחזור על דבריי מייד לאחר הטבח - הברוטאליות נגד חפים מפשע על ידי חמאס הוא נורא ולא מוצדק".

"אני חוזרת על המסר הזה גם היום. אנטישמיות היא אמיתית והיא צומחת בעולם ואסור לה להרעיל את הקהילה שלנו. מסרי ההנהגה צריכים להיות מלווים במעשים. אני מודעת לחשש של סטודנטים יהודיים לביטחונם. כנשיאת האוניברסיטה אני מחויבת לוודא שאנחנו שומרים על חופש הביטוי״.

הפגנות נגד ישראל בהרווארד,צילום: אי.אף.פי

אמש (שני) הוקרן סרט הזוועות של דובר צה״ל באוניברסיטת הרווארד. זוהי הפעם הראשונה שהסרט מוקרן באוניברסיטה בארה״ב ושודר בצמוד לשימוע המתוכנן למאות סטודנטים וחברי סגל.

את האירוע יזמו במשותף שגריר ישראל לאו״ם, גלעד ארדן, והמיליאדר האמריקאי ביל האקמן שקרא לחברות אמריקאיות לא להעסיק סטודנטים פרו פלשתינים שהשתתפו במחאות נגד ישראל בקמפוס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר