"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
האבולוציה של התנועה: איך החל הקנגורו לקפוץ?
קנגוריל המושק, הקרוב היחיד במשפחתו של הקנגורו שאינו קופץ, מספק תובנות על החוליה החסרה בהתפתחות התנועה הייחודית
קנגוריל המושק. צילום: Ken Griffiths, שאטרסטוק

האבולוציה של התנועה: איך החל הקנגורו לקפוץ?

קנגוריל המושק, הקרוב היחיד במשפחתו של הקנגורו שאינו קופץ, מספק תובנות על החוליה החסרה בהתפתחות התנועה הייחודית

,עודכן
0השמעה
[object Object]

מחקר חדש חושף רמזים לדרך שבה התפתחה התנועה באמצעות קפיצות אצל חיות כיס. קנגוריל המושק שמתגורר ביערות הלחים בצפון קווינסלנד מציג צורת תנועה ייחודית. בניגוד לקרוביו הגדולים יותר, הוא נע על ידי קפיצה על רגליו האחוריות תוך שימוש גם בגפיים הקדמיות כדי לנוע קדימה. החוקרים הסיקו כי אופן התנועה של קנגוריל המושק עשוי לייצג צורה אבולוציונית קדומה של התנועה שהפכה לבסוף לקפיצה של הקנגורו.

"בתור היחיד מבין בני המשפחה החיים שאינו קופץ, קנגוריל המושק מספק תובנות חשובות לגבי איך ומתי התפתחה צורת התנועה בקפיצה באוסטרליה", אמרה איימי צ'ירן מאוניברסיטת פלינדרס. המחקר מעלה את ההשערה לפיה בין הליכה על ארבע לתנועה בקפיצה על שתי רגליים יש שלב אבולוציוני נוסף. התנועה של קנגוריל המושק דומה לחצי-קפיצה.

"תוצאות אלה מראות דרך אפשרית שבה התפתחה הקפיצה הדו-רגלית בקנגורו", אמר פיטר בישופ, ביולוג מאוניברסיטת הרווארד ומחבר-שותף של המאמר המחקרי. "אולי זה התחיל עם אב קדמון שנע על ארבע כמו יונקי כיס אחרים, אחר כך חיה שקפצה כמו קנגוריל המושק, ולבסוף זה התפתח לקנגורו עם הקפיצה שאנו רואים היום באוסטרליה", הוסיף.

תצפיות אישרו כי קנגוריל המושק מוגבל להליכה על ארבע גם במהירויות גבוהות מאוד. "אין שום עדות לקפיצה במין זה. גם כשהם נעים במהירויות גבוהות, המושקים תמיד משתמשים בהליכה על ארבע, לעולם לא מתרוממים רק על רגליהם האחוריות", ציין בישופ. סגנון תנועה מובחן זה מבדיל אותם מיונקי כיס אחרים ומספק תובנה יקרת ערך על האבולוציה של התנועה.

קנגוריל המושק הוא החבר היחיד במשפחת המקרופודים שאינו משתמש בקפיצה כאמצעי התנועה העיקרי שלו. במקום זאת, הוא משתמש בעיקר בריצה או חצי-ריצה, המאופיינת בתנועה סינכרונית של הרגליים האחוריות.

החוקרים מקווים למצוא מאובנים של יונקי כיס קדומים כדי להבין טוב יותר את המסלול האבולוציוני של הקנגורו. "לא ניתן להבין את ההיסטוריה האבולוציונית של הקנגורו מבלי להתחשב במקור התנהגויות התנועה המגוונות שלהם, במיוחד הקפיצה", ציינו החוקרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו