"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קורע לב: הקואלה התאבל על חברו

מחלצי החיות באוסטרליה מצאו דוב קואלה מותש יושב ומתאבל על חברו המת שצף ללא רוח חיים במים • רוב אוכלוסיית הקואלות ב"אי הקנגורו" נכחדה

,עודכן
קואלה מתאבל על חברו באוסטרלה // צילום: AFP

קורע לב:מחלצי בעלי חיים, שחיפשו השבוע קואלות ניצולות באי הקנגרו באוסטרליה, מצאו דוב קואלה מותש יושב ומתאבל על חברו המת שצף ללא חיים בשלולית מים. מי שצילמו את התמונה הכואבת, הם חברי ארגון להצלת בעלי חיים בשם HIS, שסורקים את האי במאמץ להציל את בעלי החיים שנותרו בו אחרי שמחציתו נשרפה כליל.

על פי הערכות באי חיו כ-60 אלף קואלות, כאשר לא ברור כמה מבעלי החיים העדינים והאיטיים האלו הצליחו לשרד את האש. ראש הארגון, קלי דוניטן, אמרה ל-BBC כי "המחזה הזה של הקואלה יושב אבל ליד חברו המת היה קורע לב וקשה לצפייה".

לדבריה, "לקואלות הניצולות אזלו הכוחות, הן יושבות על הקרקע מצונפות ללא יכולת לנוע הרבה ואנחנו פשוט אוספים אותן מהרצפה ומצילים אותם. לא פעם אתה מוצא דוב קואלה חי יושב במרכז מעגל של חבריו המתים סביבו כשהוא במצב לא רק פיזי אלא גם נפשי קשה מאד. אנחנו מתאמצים ממש להגיע לכל קואלה ששרד, ולהעביר אותו למרכז טיפול באי הסמוך כדי להציל את האוכלוסייה באי".

קואלה בלב חורש שרוף באוסטרליה // צילום: רויטרס

מין אחר שהארגון מחפש אחריו באינטנסיביות באי הוא וולבי הסלעים, שגם מצוי בסכנת הכחדה. החיפושים אחרי הוולבי המיוחד הזה נעשים ברחבי היבשת ובאיים סביבה, כדי לאסוף מספיק פרטים שאפשר יהיה להרבות בשבי ולהחזיר לטבע. מדובר באוכלוסיית וולבי סלעים שעמדה לפני השריפות על 15 אלף פרטים בלבד וקשה לדעת כמה פרטים של המין הנדיר הזה הצליחו לשרוד.

האקולוג קינגסלי דיקסון מאוניברסיטת קרטין בעיר פרת', מעריך כי למעלה ממיליארד בעלי חיים מקומיים נשרפו למוות. "זה אסון ההשמדה הכי גדול שידעה יבשת אוסטרליה אי פעם", אמר דיקסון. האקולוג גאי באלארד מאוניברסיטת ניו אינגלנד בעיר ארמדייל, סיכם: "זה נורא. אתה מסתובב בשטח והסלעים שבעלי החיים ברחו אליהם מהאש צלו את בעלי החיים, שמסריחים ממוות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר