"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האם לווייתנים מנסים לתקשר איתנו באמצעות טבעות של בועות?
מחקר חדש גילה כי לווייתני גבנון נושפים טבעות של בועות לכיוון בני אדם באופן מכוון - התנהגות שלא נצפתה בזמן אכילה או ציד
טבעות שיצרו לוויתנים גדולי סנפיר. צילום: D. Knaub, F. Nicklen, D. Perrine ואחרים

האם לווייתנים מנסים לתקשר איתנו באמצעות טבעות של בועות?

מחקר חדש גילה כי לווייתני גבנון נושפים טבעות של בועות לכיוון בני אדם באופן מכוון - התנהגות שלא נצפתה בזמן אכילה או ציד

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מחקר חדש תיעד לראשונה כילווייתניםגדולי סנפיר נושפים טבעות של בועות לכיוון בני אדם באופן מכוון. החוקרים ניתחו 12 אירועים בהם 11 לווייתני גבנון שונים יצרו סך הכל 39 טבעות בועות במהלך אינטראקציות עם בני אדם. באופן בולט, לא נצפו מקרים של יצירת טבעות שלא בזמן אינטראקציות כאלו.

המחקר, שפורסם ב-Marine Mammal Science, מתאר את הדיוק שמפגינים לווייתני הגבנון ביצירת הטבעות אלה. "איתרנו תריסר לווייתנים ברחבי העולם, שרובם התקרבו מרצונם לסירות ושחיינים ויצרו טבעות של בועות", אמרה החוקרת ג'ודי פרדיאני.

במספר מקרים, נראה היה שהלווייתנים מופיעים, נושפים טבעת מושלמת אחת אחרי השנייה כאילו מחכים לראות מה בני האדם יעשו בהמשך. בכל האירועים הטבעות הלווייתנים היו או נייחים במים או שנעו קדימה לאט מאוד, ולא רק חלפו על פני המקום."לווייתנים גדולי סנפיר חיים בחברות מורכבות", אמר ד"ר פרד שארפ, חבר דירקטוריון בקרן הלווייתנים של אלסקה.

לוויתנים גדולי סנפיר ידועים ביכולתם להשתמש בבועות כדי לכלוא דגים ולתפוס טרף, כולל סלמון. ההתנהגות החדשה שנצפתה נחשבת כיוצאת דופן מכיוון שלא אירעה בזמן אכילה או ציד. צוות המחקר לא דיווח על תוקפנות מצד הלווייתנים במהלך אירועים אלה. "שמירה על עירנות בשטח תסייע להבהיר את תדירותן ותפקידן של טבעות של בועות", ציין הצוות.

צוות הלווייתנים של SETI מנסה ללמוד מדרכי התקשורת של הלווייתנים כיצד תוכל להתבצע תקשורת אפשרית אל מול חוצנים."הרעיון הבסיסי הוא שיצורים חיים אינטליגנטיים וחוצניים יהיו מעוניינים ביצירת קשר ולכן יפנו במכוון לנמענים אנושיים", אמר ד"ר לורנס דויל ממכון SETI.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...