לצמוח מתוך השבר: האתגר של צ'אבי וברצלונה

ההפסד לבאיירן מינכן ביום רביעי החזיר את בארסה לשפל שבו היא לא היתה משנת 2001 • איך הקטאלנים ימשיכו מכאן והאם אפשר למצוא בכל זאת כמה נקודות אור?

שחקני ברצלונה בסיום ההפסד לבאיירן מינכן

ישב נשיא אופ"א אלכסנדר צ'פרין מול הטלוויזיה ביום רביעי בערב, וחכך ידיו בהנאה. ברצלונה, זו שעמדה במרכז הסערה בקיץ האחרון בניסיון לפתוח ליגה נפרדת מליגת האלופות ("סופר ליג"), הובסה ע"י באיירן מינכן, הודחה בשלב הבתים לאחר 21 שנה, ותצטרך להגיע למחוזות שהיא לא ראתה שנים.

אוהדי הקבוצה, פרשנים, עיתונאים וחובבי כדורגל ברחבי העולם לא הופתעו לראות את בארסה מתרפסת מול המכונה המשומנת של יוליאן נאגלסמן. אבל עדיין, לראות את הקטלונים כל כך חסרי אונים מול קבוצה שעד לפני כמה שנים הם יכלו במקרה הרע להסתכל לה בעיניים, ובמקרה הטוב ללמד אותה דבר או שניים על כדורגל - היה עצוב בשביל לא מעט אנשים. "קיוויתי שדברים ייראו אחרת וזו מכה עבורי, אנחנו חייבים לשנות דברים", אמר צ'אבי, שהגיע לנסות לשקם את ההריסות לאחר המשחק. השאלה היא כמה זמן ייקח לו לשנות את הדברים שלא תלויים רק בו.

בתקופה שבה המועדון מנסה להשתקם כלכלית מהבורות שהשאיר ג'וזפ מריה ברתומאו, הקבוצה הפסידה כ־20 מיליון יורו, לא כולל הפסדים מספונסרים על ההדחה. כשהחוב הגולמי של המועדון עומד על 1.4 מיליארד יורו, גם צ'אבי עצמו לא בטוח כמה זמן ייקח לו לבנות שוב קבוצה שתוכל להתחרות על הגביע עם האוזניים הגדולות.

צ'אבי. האם עוד יש מה להציל מהעונה? צילום: AP,

הוא החזיר את דני אלבס שיעזור לו לחזק את חדר ההלבשה בצד המנטלי, ושמועות על צירופו של פראן טורס בינואר צוברות תאוצה, אבל בארסה נעה בימים אלה על תערובת של נוסטלגיה, שחקנים ותיקים שמעבר לשיאם, ושחקנים צעירים שחוסר היציבות שלהם נראה למרחקים, או לפחות עד לפסגת המונז'ואיק (הר היהודים) שמתצפת על העיר. אין הרבה שחקנים בהרכב, למעט פרנקי דה יונג וטר אנדרה טר שטגן, שנמצאים בשנות השיא שלהם.

בארסה הפסידה בארבע השנים האחרונות בשלושה שערים או יותר לבאיירן (שלוש פעמים), לפ.ס.ז' (פעמיים), ליובנטוס (פעמיים), לרומא, לליברפול ולבנפיקה. אם זה לא הספיק להתרסקות האגו בקאמפ נואו, עכשיו הם ייאלצו לשחק בליגה האירופית. יחד עם זאת, לא בטוח שזה כל כך רע. הליגה האירופית עשויה להיות הסיכוי הטוב ביותר של בארסה להיות בליגת האלופות בעונה הבאה. כשהיא במקום השביעי בליגה הספרדית אחרי 15 מחזורים, המקום הרביעי לא מובן מאליו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כמו כן, פדרי, אנסו פאטי, גאבי, ניקו, רונלד אראוחו וחבריהם הצעירים, שעדיין לא בשלים לסחוף את בארסה לרמות הגבוהות, יכולים להשתפשף מול יריבות נוחות יותר. עד שהתחרות תתחיל מחדש בפברואר, לצ'אבי יהיו כמעט שלושה חודשים לעבוד. ויש לו הרבה עבודה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר