אחרי עונת השאלה מוצלחת במיוחד, בה בסאות'המפטון התאהבו לחלוטין בדניאל פרץ והוא בהם, "הקדושים" והישראלי החליטו יחד להשלים מעבר קבוע תמורת 7 מיליון ליש"ט - ויחד הם ינסו להגשים את המטרה ולהעפיל בסיום העונה לפרמייר ליג.
בינתיים, באנגליה עדיין מתלהבים מהעובדה שהשוער הישראלי נשאר במועדון למספר שנים, ומשוכנעים שעל רקע הכספים שנשפכים בליגה הבכירה, מדובר במציאה אדירה.
קלן סרסון מ-"saintsmarching" ערך השוואה נרחבת בין קרל ראשוורת', שוער הרכש החדש של העולה הטרייה לפרמייר ליג קובנטרי, לבין המחיר של הישראלי - והמסקנה ברורה וחד משמעית.
"רק מדגיש כמה סאות'המפטון יכולה להיות מרוצה"
"קובנטרי סיטי מוכנה להשקיע סכומי עתק בניסיון לשרוד בפרמייר ליג", פתח וכתב. "כעת, היא צפויה לשלם כ-30 מיליון ליש"ט עבור השוער קרל ראשוורת'. מומחה ההעברות פבריציו רומאנו דיווח כי הוא צפוי להצטרף באופן קבוע לקבוצתו של פרנק למפארד, בדומה לחזרתו של פרץ לסאות'המפטון".
"הסכום הזה נראה גבוה במיוחד, בהתחשב בכך שראשוורת' עדיין לא שיחק בפרמייר ליג במדי ברייטון. כמו כן, הוא רק מדגיש כמה סאות'המפטון יכולה להיות מרוצה במיוחד מכך שהצליחה לצרף את פרץ תמורת 7 מיליון ליש"ט בלבד", המשיך.
"אוהדי קובנטרי בוודאי נרגשים מחזרתו של ראשוורת', עם זאת, השוואת הנתונים בינו לבין פרץ רק מחזקת את התחושה שסאות'המפטון ביצעה עסקה מצוינת".
ההשוואה לדניאל פרץ במספרים
הוא החל לספק את המספרים: "פרץ סיים את העונה עם אחוז הצלות של 77.1%, לעומת 73.2% של האנגלי. בנוסף, הוא רשם דיוק מסירות של 66%, לעומת 64% של השוער האנגלי, למרות המוניטין של ראשוורת' כשוער איכותי במיוחד".
"כאשר מוסיפים לכך את העובדה שפרץ כבר צבר ניסיון בכדורגל ברמות הגבוהות, כולל הופעות בבונדסליגה במדי באיירן מינכן ומשחק בליגת האלופות, קשה להתעלם מהפער בין תגי המחיר. בעוד שסאות'המפטון שילמה 7 מיליון ליש"ט בלבד, קובנטרי נאלצה להוציא סכום גבוה בהרבה כדי לצרף את ראשוורת'", הדגיש.
לסיום, הוא טען: "אם ראשוורת' יוביל את קובנטרי לעונת הישרדות מוצלחת בפרמייר ליג, ייתכן שכל שקל ששולם עליו יצדיק את עצמו. אך נכון לעכשיו - העסקה של דניאל פרץ בהחלט נראית כמציאה, במיוחד בהשוואה לסכום השיא ששילמה קובנטרי".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
