מסע הקסם של נבחרת נורבגיה וארלינג האלנד במונדיאל הגיע הלילה (בין שבת לראשון) לסיומו בשלב רבע הגמר, אחרי הפסד 2:1 מול אנגליה בהארכה. החלוץ סיים את טורניר גביע העולם הראשון שלו עם שבעה שערים, אבל לא הצליח להבקיע מול ההגנה של שלושת האריות.
אנגליה היא הראשונה שמנעה מהאלנד להבקיע במדי הנבחרת במשחק רשמי מאז אוסטריה ב-13 באוקטובר 2024, והרצף המטורף שלו נעצר אחרי 636 ימים. זה היה ערב לא מוצלח לכוכב מנצ'סטר סיטי, שנגע בכדור רק 21 פעמים ואף ביצע עבירה שהובילה לפסילת שער.
אביו, אלף אינגה האלנד, לא הסתיר את כעסו כלפי צוות השיפוט עם תנועות ידיים במהלך המשחק. בסיום הוא גם כתב ב-X בתגובה לפבריציו רומאנו: "כל הכבוד לבלינגהאם ולשופט". בנורבגיה זעמו על ההחלטה לפסול את השער בטענה לעבירה של האלנד והתקשו לקבל אותה.
"שערוריית שיפוט"
הפרשן קריסטופר לוקברג אמר בשידור בערוץ "NRK": "זו שערורייה, החלטה גרועה להפליא. אליוט אנדרסון זרק את עצמו אחורה ללא התגרות, זה יותר קרוב לצהוב על התחזות מאשר עבירה נגד האלנד". פרשן "TV2" סימן סטמסו-מולר אמר: "יש דחיפה, אבל הוא זורק את עצמו, זו שטות".
גם כובש השער אנדריאס שיילדרופ לא אהב את ההחלטה ואמר: "אם זו עבירה, אז אמורים להיות הרבה מאוד פנדלים במקרים ההפוכים. זה ממש חולה ששופטים ככה במשחק כל כך גדול, זה באמת מטורף ששרקו את זה נגד האלנד. הרגשנו שלא התייחסו אלינו בצורה הוגנת".
"האלנד היה גרוע"
עם זאת, ב"דיילי מייל" האנגלי דחו את הטענות והגיבו לאביו של האלנד: "אם אתה חושב שהשופט אשם בתוצאה, אולי אתה צריך להסתכל על הביצועים של הבן שלך. האלנד היה גרוע, היחיד באנגליה שנגע בכדור פחות ממנו היה דן ברן שנכנס בדקה ה-111. האלנד לא הצליח להופיע היום".
באתר "VG" הנורבגי נתנו לחלוץ את הציון 7, לעומת 5 שהוא קיבל בהצבעת הקהל. "הטריד את חבריו לקבוצה מסיטי בכל פעם שהיה בסביב, עבד, נאבק, דחף קצת יותר מדי לטעם השופט. בסוף נגמרה לו האנרגיה והוא לא היה יכול לעשות יותר בהארכה", כתבו בתקשורת הסקנדינבית.
מאמן נורבגיה סטולה סולבאקן דמע כשסיכם: "אני מרחם על השחקנים, אבל זה ספורט ברמה הגבוהה באכזריות שלו ובמיטב שלו, תלוי באיזה צד אתה. סיפקנו הופעה הרואית ואין לי מספיק שבחים לתת לשחקנים שלנו, זו הרמה הכי גבוהה שאפשר להגיע אליה. לפעמים זה הולך נגדך".

