גם ארלינג האלנד יודע: הסערה סביב הפנדל של קיליאן אמבפה

כוכב נבחרת צרפת החמיץ מהנקודה הלבנה, אחרי שחיכה למעלה משלוש דקות בין השריקה לבעיטה • כוכב נבחרת נורבגיה התייחס לעיכוב: "זמן ההמתנה ארוך מדי" • אמבפה נפצע והוחלף, אבל כנראה שאפשר להירגע

קיליאן אמבפה. צילום: AFP

בפעם השלישית ברציפות, נבחרת צרפת בחצי גמר המונדיאל. סגנית אלופת העולם גברה הערב (חמישי) 0:2 על מרוקו ברבע הגמר, ושחזרה את התוצאה המדויקת מהמפגש בין השתיים בחצי הגמר לפני ארבע שנים. איש המשחק, לטוב ולרע, היה קיליאן אמבפה עם שער ובישול, אבל גם עם החמצת פנדל.

בעוד השער (60) והבישול (66) הגיעו במחצית השנייה, הפנדל המוחמץ הגיע עוד לפני ההפסקה. אמבפה בעצמו סחט את הפנדל עם דהירה לרחבה שנעצרה על ידי עבירה של נוסייר מזראווי. אלא שאז, הוא נאלץ לחכות לא פחות משלוש דקות ו-12 שניות עד שבעט.

השופט הארגנטינאי פקונדו טייו חיכה לאישור סופי מה-VAR, וגם כשהגיע, נראה שלקח יותר מדי זמן עד שחודש המשחק. זה אמנם לא מהווה תירוץ לפנדל הגרוע שנהדף בקלות על ידי יאסין בונו, אבל גם כוכב נבחרת נורבגיה ארלינג האלנד, שצפה מרחוק, הודה וכתב ברשתות החברתיות: "לחכות חמש דקות לבעיטת פנדל זה יותר מדי זמן".

קיליאן אמבפה, צילום: AFP

אמבפה כבש את השער ה-20 שלו בגביע העולם, והוא רחוק שער אחד מליונל מסי שמחזיק בשיא כל הזמנים. במונדיאל הנוכחי שניהם חולקים את הפסגה עם שמונה שערים (אחד יותר מהאלנד).

כמה דקות אחרי שבישל את השער שסגר סיפור, אמבפה נפצע והוחלף. את הדקות האחרונות הוא בילה עם חבישה על הספסל, אבל בסיום חגג עם חבריו לנבחרת ונראה מחויך. זה עשוי להעיד על כך שהפציעה אינה כל כך חמורה, ושהיא לא אמורה להשבית אותו מחצי הגמר בשלישי בערב.

"אני בסדר", אמר אמבפה בסיום, "קיבלתי מכה בקרסול, אבל הכל בסדר. ז'אן פיליפ מאטטה שהחליף אותי היה יותר מוכן ממני לשחק את רבע השעה האחרונה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
קיליאן אמבפה על הספסל, צילום: רויטרס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר