Loading...

יותר מליונל מסי: השחקן הכי מושמץ במונדיאל - הוא גם הכי יעיל

הקאמבק הכי גדול של גביע העולם עד עכשיו שייך לנבחרת בלגיה • ברגע אחד היא הפכה מאכזבה וכישלון אדיר ללהיט של הטורניר - ורומלו לוקאקו מציג מאזן נדיר • דווקא מהספסל, החלוץ הוותיק יכול להוביל את השדים האדומים לחצי הגמר

כדורגל הוא דבר מדהים. נבחרת בלגיה הייתה אחת המאכזבות בתחילת המונדיאל, היא לא הצליחה לנצח את מצרים ואיראן ועלתה לנוק אאוט רק בזכות ניצחון על ניו זילנד החלשה. בשלב 32 האחרונות השדים האדומים היו על סף הדחה מול סנגל, אלא שאז התחיל קאמבק משוגע. משם בלגיה הפכה ללהיט.

את ארצות הברית המארחת היא הביסה ללא תנאי וברבע הגמר תתמודד מול נבחרת ספרד - אלופת אירופה שעדיין לא ספגה שער בטורניר. כדי להפתיע, בלגיה תהיה חייבת להכניע את אונאי סימון ויש לה נשק בלתי צפוי: רומלו לוקאקו. תאמינו או לא, אבל השחקן אולי הכי מושמץ במונדיאל, הוא היעיל ביותר.

לוקאקו הגיע למונדיאל עם מטרה ברורה: להשאיר מאחור את העונה המאכזבת בנאפולי ולהוביל את בלגיה רחוק ככל האפשר. החלוץ בן ה-33 כבר כבש שלושה שערים בטורניר, והוא מכוון לעבור את שיאו האישי ממונדיאל 2018, אז כבש ארבע פעמים וסייע ל"דור הזהב" של בלגיה לסיים במקום השלישי.

רומלו לוקאקו בטירוף. שלושה שערים עד כה במונדיאל - כולם מהספסל, צילום: רויטרס

פורח דווקא מהספסל

לוקאקו הפך לנשק הקטלני של בלגיה מהספסל. כבר בהופעתו הראשונה מול מצרים, 23 שניות בלבד לאחר שנכנס, הוא סחט שער עצמי. בהמשך כבש מול ניו זילנד, הוסיף שער מול סנגל וכבש נגד ארה"ב. מתוך ארבע בעיטות בלבד בטורניר, שלוש הסתיימו ברשת - יעילות יוצאת דופן שכמוה לא ראינו במונדיאל.

המשחק היחיד שבו לוקאקו התקשה היה מול איראן, אז פתח בהרכב ולא בעט אפילו פעם אחת לשער. בכל פעם שנכנס כמחליף הוא סיפק את הסחורה. לוקאקו נחוש לכפר על מונדיאל 2022, אז רשם החמצות גדולות מול קרואטיה, ובינתיים, עם 8 שערים בגביע העולם, הוא כבר מלך שערי בלגיה בטורניר בכל הזמנים.

למרות שהוא רחוק מראש טבלת הכובשים, שם נמצאים ליונל מסי (8), ארלינג האלנד וקיליאן אמבפה (7), לוקאקו מציג נתוני יעילות מהטובים בטורניר - דווקא בתור חלוץ מחליף. אם ימשיך בקצב הזה ויוביל את בלגיה מעבר לספרד בדרך לחצי הגמר, הוא ישלים את אחד מסיפורי הקאמבק הגדולים של המונדיאל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
רומלו לוקאקו חוגג, צילום: AP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...