מזהם את כדור הארץ: החגיגה של נשיא פיפ"א במונדיאל

תחקיר של BBC חשף כי ג'אני אינפנטינו השתמש בלפחות 27 טיסות במטוס פרטי בתוך 16 ימים בלבד • מדובר בפליטת פחמן דו-חמצני הדומה לפליטה שנתית ממוצעת של 78 בני אדם • ארגוני אקלים זועמים, בארגון הכדורגל עולמי התעלמו מהטענות

ג'אני אינפנטינו. צילום: Getty Images

נשיא פיפ"א, ג'אני אינפנטינו, השתמש במהלך שלב הבתים של מונדיאל 2026 בלפחות 27 טיסות במטוס פרטי בתוך 16 ימים בלבד - כך עולה מתחקיר של ה-BBC הבריטי, שהתבסס על ניתוח תנועות הטיסה של מטוס המקושר לארגון הכדורגל העולמי. הדבר עורר סערה בנוגע לזיהום האוויר בכדור הארץ.

לפי הדיווח, אינפנטינו נכח ב-24 משחקים שנערכו בארצות הברית, קנדה ומקסיקו, כאשר המטוס שבו לפי ההערכות השתמש גמע יותר מ-50 אלף קילומטרים ושהה באוויר למעלה מ-66 שעות. הטיסה הארוכה ביותר הייתה מוונקובר למיאמי - מרחק של יותר מ-4,500 קילומטרים. לעתים ביצע שלוש טיסות באותו יום.

על פי הערכת ה-BBC, המטוס - מסוג Gulfstream G650ER - פלט בתקופה זו כמות פחמן דו-חמצני (CO2) הדומה לפליטה השנתית הממוצעת של 78 בני אדם ברחבי העולם. עם זאת, הדגישו כי לא ניתן לקבוע את נתוני הפליטה המדויקים, בין היתר משום שלא ידוע כמה נוסעים היו על המטוס וכמה דלק נצרך בפועל.

ג'אני אינפנטינו, צילום: רויטרס

פיפ"א מתעלמת

פיפ"א לא אישרה כי אינפנטינו אכן טס במטוס הספציפי שנבדק, אך מסרה: "הנשיא נוסע באופן קבוע במסגרת תפקידו ולצורך התחייבויות הקשורות לטורנירים". עוד נמסר כי בהתאם לצורך נעשה שימוש לעיתים בטיסות סדירות ולעיתים במטוס פרטי חכור, בהתאם למה שנחשב "היעיל והמשתלם ביותר".

כאשר התבקשה להתייחס למספר הנוסעים במטוס או לשאלה האם פליטת הפחמן קוזזה בדרך כלשהי, פיפ"א לא סיפקה תשובות נוספות. ארגוני אקלים מתחו ביקורת על השימוש הנרחב במטוס פרטי וטענו כי הוא עומד בסתירה ליעדי הקיימות שעליהם הצהירה פיפ"א. הארגון התחייב להפחית את פליטות גזי החממה שלו ב-50% עד שנת 2030 ולהגיע לאפס פליטות נטו עד 2040.

מונדיאל 2026 מתקיים ב-16 ערים שונות ברחבי ארה"ב, קנדה ומקסיקו, מה שמחייב נסיעות ארוכות בהרבה בין המשחקים לעומת מונדיאל 2022 בקטאר, שבו כל האצטדיונים היו ממוקמים במרחקים קצרים יחסית זה מזה. שלב הבתים מאחורינו, אבל הטוב עוד לפנינו כשהערב (ראשון, 22:00) יתחיל הנוק אאוט.

גביע העולם בכדורגל, צילום: רויטרס
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

שחקני נבחרת ארגנטינה מתחממים לקראת המשחק // אייל לוי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר