התאחדות הכדורגל של בלגיה הודיעה אתמול (שבת) כי ז'רמי דוקו, כוכב הנבחרת ושחקן מנצ'סטר סיטי, יחמיץ את המשחק מול איראן הערב ב-22:00. מדובר במשחק קריטי עבור שתי הנבחרות שסיימו בתיקו את המשחק הראשון שלהן וחייבות ניצחון כדי להעפיל.
הסיבה הרשמית להיעדרותו של דוקו היא "מחלה" לפי ההתאחדות, בעוד שדיווחים במדינה טענו שהוא סבל מבעיות נשימה. דוקו הוא אחד הכוכבים הגדולים ביותר של השדים האדומים ובמקומו עשוי לפתוח אלכסיס סאלמאקרס ממילאן, שצד שמאל הוא פחות אהוב עליו.
ספקולציות רבות בבלגיה העלו טענה שהסיבה להיעדרותו של דוקו היא אחרת ממה שפורסם. לאחרונה השחקן שיתף שאשתו שירין צפויה ללדת את בנם הבכור והוא הצהיר כי בכוונתו לעזוב את הטורניר באופן זמני בזמן שזה יקרה כדי להיות נוכח בלידה ולהיות לצד אשתו ברגעים האלו.
דוקו חטף ביקורות קשות
תאריך הלידה אמור להיות בשבוע השני של יולי, כלומר בעת ששלב רבע הגמר ישוחק, אולם בבלגיה כבר טוענים שהיעדרותו של דוקו מהמשחק הגורלי הערב קשורה לכך. השחקן כבר ספג ביקורות חריפות על כוונתו לעזוב את הטורניר בשביל לידת בנו, והודעת ההתאחדות עוררה סערה.
העיתונאית הצרפתייה פראנס פיירון הטיחה בדוקו ביקורת קשה: "יש מאות כדורגלנים שהיו הורגים כדי להיות בנעליים שלך, זה אולי לא יקרה שוב בחייך, זה חלום שמתגשם ואתה עוזב את הכול כדי להיות בלידה, שהיא רגע מגעיל, סליחה על השפה שלי, שבו האב חסל תועלת לחלוטין".
"יש אנשים שלקחו הלוואות כדי להגיע לראות את המשחק ואתה מוותר עליו רק כדי לחתוך את חבל הטבור", הוסיפה פיירון. לעומת הדברים החריפים שלה, דוקו גם זכה להבנה מאחרים שציינו כי זו החלטה אישית שלו ושל בת זוגו. "זה הילד הראשון שלי, אני רוצה להיות שם", הוא אמר.


