את מה שליונל מסי עשה הלילה - אולי לא נראה שוב בכדורגל
קשה לזכור את כל השיאים של הפרעוש, אבל תואר מלך שערי המונדיאל, עליו קיליאן אמבפה מאיים במקביל - זה משהו שלא שוכחים • הדרך לגביע שני ברציפות ארוכה, אבל בינתיים כוכב נבחרת ארגנטינה כותב את ההיסטוריה הפרטית שלו
עזבו את זה שאלג'יריה הייתה ממש חלשה. עזבו את זה שלוקה זידאן בשער עשה בושות לאבא זינדין. עזבו את זה ש-90 אחוז מהקהל באצטדיון בקנזס היה ארגנטינאי ונתן תחושה שהמשחק מתקיים במונומנטאל בבואנוס איירס.
כל זה לא חשוב. כל זה לא ייזכר. מה שכולם יזכרו מהיום הזה (או בוקר, או ערב, או לילה – תלוי איפה ראיתם את המשחק) זה שמדוברבאחד המשחקים הכי משמעותיים בקריירה של ליונל מסי, במשחק שבו הוא רשם כל כך הרבה שיאים וציוני דרך, עד שקשה לזכור את כולם.
אז בואו נעשה סדר: ברגע שנשמעה שריקת הפתיחה מסי כבר השיג שיא חדש – השחקן הראשון שמשחק בשישה מונדיאלים. כריסטיאנו רונאלדו ישווה בעוד כמה שעות את ההישג, אבל בזכות הגרלת המשחקים הבכורה שייכת למסי. זה היה גם המשחק ה-200 שלו במדי נבחרת ארגנטינה. הראשון להגיע למספר הזה.
הקול שמלווה את מסי
ואז התחילה ההצגה. השער הראשון שהוא כבש לרשת של זידאן ג'וניור נפסל בצדק על נבדל קטן. אבל בפעם השנייה שמסי בעט לעבר השער זה כבר היה בול בפוני. לחיבורים של זידאן. גולאסו.
צפיתי במשחק בבר של המלון בלוס אנג'לס, מוקף בעשרות מקסיקנים, שהריעו לקול זעקת ה"גווווווווווווווווווול!" של השדר האגדי אנדרס קאנטור ברשת טלמונדו.
אותו אנדרס קאנטור היהודי, בן למשפחה של ניצולי שואה, שפרץ בבכי בעת ששידר את הזכייה של ארגנטינה במונדיאל בקטאר. וזה קרה ממש לידי, כי עמדת השידור שלו באצטדיון בלוסייל הייתה בסמיכות לעמדה שממנה שידרנו אורי אוזן ואנוכי את הגמר הבלתי נשכח ההוא.
שבוע בדיוק לפני יום ההולדת ה-39 שלו מסי הבקיע במשחק המונדיאל החמישי שלו ברציפות, אחרי שכבש בקטאר 2022 בשמינית הגמר, רבע הגמר, חצי הגמר והגמר.
אני מניח שמישהו כבר עדכן את "הפרעוש" שאם הוא יבקיע גם במשחק הבא הוא ישווה את השיא ששייך לז'יסט פונטיין הצרפתי (1958) וז'אירזיניו הברזילאי (1970) שהבקיעו בשישה משחקי מונדיאל רצופים.
אחרי 20 שנה
עכשיו כבר כולם התחילו לדבר עלשיא השערים בכל הזמנים, זה ששייך למירוסלב קלוזה הגרמני, שאמר השבוע שישמח אם מסי או אמבפה יעברו אותו. אזקיליאן כבש צמדמוקדם יותר והתקרב עד כדי שני שערים מה-16 של קלוזה.
מסי החליט להתעלות על הצרפתי. לפחות בינתיים. בדקה ה-60 הוא ניצל הדיפה גרועה של זידאן והבקיע את השני שלו, ואז הגיע השלישי, 14 דקות לסיום. שלושער ראשון בקריירת המונדיאלים שלו – והשוואת השיא של קלוזה. ועל הדרך, גם מבקיע השלושער המבוגר בהיסטוריה של המונדיאל.
ומתי כל זה קורה? ב-16 ביוני 2026 – בדיוק 20 שנה, בול על היום, למשחק הבכורה שלו במונדיאל 2006.
אז, במונדיאל שנערך בגרמניה, הוא היה צעיר מבטיח כמעט בן 19, שהחליף בדקה ה-74 במשחק מול סרביה ומונטנגרו את מקסי רודריגס – שאתמול היה הפרשן ברשת טלמונדו.
הוא בישל להרנן קרספו והבקיע בדקה ה-88 את השער האחרון של ארגנטינה שניצחה 0:6. אז הנה עוד שיא שנקבע אתמול: 20 שנה בין השער הראשון לשער האחרון (בינתיים) של שחקן כלשהו בתולדות גביע העולם.
20 שנה אחרי ומסי אולי בדרך לזכייה שנייה ברציפות בגביע העולם. נכון, הדרך לשם עוד ארוכה ובהמשך יהיו לארגנטינה יריבות הרבה יותר חזקות מאשר אלג'יריה. אבל מסי ממשיך לשכתב את ההיסטוריה הפרטית שלו.
בעוד חמישה ימים מול אוסטריה יש סיכוי יותר מסביר שהוא ישאיר גם את קלוזה מאחוריו ויישאר בודד בפסגת המבקיעים של גביע העולם בכל הזמנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנונדב יעקבי
שדרן ספורט ופרשן כדורגל בערוץ הספורט משנת 1991. ביולי 2021 הוציא יעקבי ספר בשם "לא היה כדבר הזה", שבו הוא מתאר ומספר על חוויות שלו במשחקים מנסיעות למדינות שונות בעולם, ועל סיקורים של משחקים בגביע העולם ובאליפות אירופה בכדורגל ובליגת האלופות בהם הוא מתאר את החוויות אשר עבר. בשנת 2022 עזב יעקבי את ידיעות אחרונות לאחר שנים ארוכות והצטרף לישראל היום. באותה שנה שוב נבחר לשדר מטעם כאן 11 במונדיאל 2022, והפעם היה השדר המוביל בטורניר ושידר לראשונה את משחק הגמר. יעקבי נחשב לאוטוריטה בישראל בכל הנוגע לכדורגל עולמי בכלל, ולכדורגל ספרדי בפרט.

