ארלינג האלנד ראה את קיליאן אמבפה פותח את המונדיאל עם צמד, והוא מיהר להגיב עם שני שערים משלו כדי להשתוות לצרפתי בראש טבלת כובשי המונדיאל (יחד עם ארבעה שחקנים נוספים). החלוץ הוביל את נורבגיה לניצחון 1:4 מול עיראק ורשם היסטוריה לאומית.
עם שערו ה-57 ב-51 הופעות במדי הנבחרת, האלנד השתווה לקייטיל רקדאל כמלך שערי נורבגיה במונדיאל (2) והוא גם הפך לנורבגי הראשון אי פעם שמבקיע צמד במשחק במסגרת גביע העולם. הטורניר כולו עוד לפניו והמספרים צפויים לגדול עוד משמעותית במשחקים הבאים.
"לא קל לעשות הופעת בכורה במונדיאל, יש הרבה רגש, עצבים וכדומה", אמר האלנד לערוץ TV2 מיד אחרי המשחק. "לנצח במשחק ממוצע 1:4 זה פנטסטי עבור כולם". את הראשון כבש האלנד בהתקפה מתפרצת ואת השני אחרי שזיהה טעות איומה בהגנה וחטף מרגלי השוער.
השינוי שהוביל לניצחון
נורבגיה הביסה 4:1, אולם במחצית הראשונה היא הייתה נחותה מול עיראק בדקות רבות. השינוי הגיע אחרי "הפסקת השתייה", אז המאמן סטולה סולבאקן ביצע כמה התאמות. "עברנו מ-4-4-2 ל-4-3-3, זה היה תרגיל אימון ברמה עולמית", חשף עוזר המאמן קנט ברגרסן.
עם חידוש המשחק הנורבגים יצאו למתפרצת שהסתיימה בשער של האלנד. "הוא היחיד בעולם שעושה את זה", נפעם הפרשן מגנוס וולף בערוץ הטלוויזיה הלאומי NRK. "הוא קיבל כדור קשה, אבל הריצה שלו תוזמנה בצורה מושלמת והכדור קפץ ממש לפני שהגיע אליו. זה נראה גול קל, אבל הוא כל כך קשה".
העיתונאי כריסטופר לוקברג הוסיף: "תודה לאל שיש לנו את האלנד. לעתים רחוקות או אף פעם ההפסקה לא הגיעה בזמן מתאים יותר. העצבים הכבידו על כל שחקני נורבגיה, מלבד האלנד". במחצית השנייה הלחץ השתחרר, נורבגיה שטפה את המגרש וכבשה עוד פעמיים.
ב-NRK התרשמו מההופעה של האלנד, העניקו לו ציון 9 (הגבוה במשחק) וכתבו: "הוא היה מסוכן מהפתיחה, לחץ כמו משוגע וקיבל תגמול על מאמציו, מעולם לא ראינו אותו טוב יותר בלי הכדור. הוא גם היה קרוב לשלושער ובישל את השער העצמי. האלנד היה הכי טוב על המגרש".
הפרס מהמאמן
אחרי המשחק, המאמן סולבאקן העניק לשחקניו פרס בדמות כמה ימי חופש, עד שיתחילו ההכנות למשחק הבא מול סנגל (23 ביוני, 03:00). "הם צריכים הפסקה ממני והם יקבלו אותה, ניפגש עוד כמה ימים", צחק. "רביעייה במשחק הפתיחה של המונדיאל, זו תוצאה שהיינו קונים בכל יום".

