אנדרו ג’וליאני, ראש צוות המשימה האמריקני למונדיאל 2026, הבהיר כי ארצות הברית ממשיכה להיערך להגעת נבחרת איראן לטורניר, חרף המתיחות הגיאופוליטית והיעדר התקדמות בשיחות בין וושינגטון לטהרן בנושא.
ג'וליאני, שמכהן בתפקיד שהוא מטעם הבית הלבן, אמר בריאיון ל-Politico: “אני לא מדבר בשם נבחרת איראן, אבל כששוחחתי עם הנשיא, הוא הזמין את נבחרת איראן להגיע לכאן”. הוא הוסיף כי גם בפיפ”א מצפים לכך: “נשיא פיפ”א אמר אתמול שהם יגיעו - ולכן אנחנו מצפים לראות אותם כאן”.
הדברים מגיעים לאחר שבועות של אי ודאות סביב השתתפותה של איראן במונדיאל 2026, שייערך בארצות הברית, מקסיקו וקנדה. המתיחות בין המדינות, על רקע העימות המתמשך, אף הובילה לבקשה איראנית להעביר את משחקיה למקסיקו, בקשה שנדחתה על ידי פיפ"א.
ג’וליאני פירט גם את התכנון הלוגיסטי: "אנחנו מצפים שהנבחרת תגיע עד 10 ביוני לטוסון שבאריזונה למחנה אימונים". לאיראן צפויים בשלב הבתים משחקים בלוס אנג’לס מול ניו זילנד ובלגיה, ולאחר מכן מעבר לסיאטל לקראת משחק נוסף מול מצרים.
דונלד טראמפ יאשר?
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס בעבר לסוגיה ואמר כי "לא אכפת לי" אם איראן תשתתף, אך ציין בהמשך כי “ייתכן שמבחינה ביטחונית עדיף שלא יגיעו". במקביל, נשיא פיפ”א ג'אני אינפנטינו פועל מאחורי הקלעים בניסיון לאפשר את השתתפותה.
למרות זאת, ג’וליאני הודה כי קיימים מכשולים: "ברור שיש עדיין אתגרים, והמצב יכול להשתנות בשבועות הקרובים".
עוד ציין כי נשקלת אפשרות למשחק ידידות מול פורטו ריקו לפני פתיחת הטורניר: "לפי המידע שיש לנו, התכנון הזה לא השתנה". בנוסף הדגיש כי הממשל נערך להקלות מיוחדות בכניסת הנבחרות: "אנחנו עובדים על פתרונות שיקלו על התהליך, כולל בכל הנוגע לוויזות".

