Loading...

מאות אלפים חגגו בבוסניה - ואז הגיעה הבשורה המדאיגה | צפו

הנבחרת העפילה למונדיאל והמונים יצאו לרחובות סרייבו • הכוכב הגדול אדין דז'קו נפצע בעצם הבריח ויזדקק לניתוח והוא בספק לטורניר שיתקיים בעוד קצת יותר מחודשיים • חלוץ שאלקה נאם: "תודה למי שהרכיב את הקבוצה הזו"

החגיגות והטירוף בבוסניה והרצגובינה נמשכו עד אור הבוקר. הנבחרת הצנועה הדיחה אתמול (רביעי) את איטליה והבטיחה את מקומה במונדיאל. השחקנים חזרו באמצע הלילה מזניצה, העיר בה התקיים המשחק, לבירה סרייבו וזכו לקבלת פנים של למעלה מ-100 אלף איש.

אלא שאז הגיעו גם הבשורות הפחות טובות: אדין דז'קו, הסמל הוותיק של הנבחרת שבגיל 40 עשה איתה מסע בלתי ייאמן, סובל מפציעה לא פשוטה והוא ייאלץ לעבור ניתוח. החלוץ של שאלקה נפגע בכתפו לקראת סיום ההארכה ובדו קרב הפנדלים לא היה יכול להשתתף ותועד עם חבישה.

אחרי הבדיקה הראשונית התברר כי מדובר בפציעה בעצם הבריח ודז'קו יצטרך לעבור ניתוח. העונה שלו בליגה השנייה בגרמניה הסתיימה מן הסתם, וכעת מתחיל מרוץ נגד הזמן כדי להכשיר אותו למונדיאל שיתחיל בעוד קצת יותר מחודשיים. בנבחרת ינסו לעשות כל מה שצריך כדי שדז'קו יוכל לקחת חלק בטורניר.

אדין דז'קו עם החבישה, צילום: Getty Images

למרות הפציעה, דז'קו הוביל את הנבחרת בחגיגות הלילה ונשא נאום מול ההמונים: "ככה התחלנו לפני 12 שנה ושוב חזרנו. אומרים שאתם שחקני פוקר, הא? אתם מבלפים, אתם משחקים פוקר. מה יש להגיד? תודה שבאתם, החבר'ה הנפלאים האלה לקחו אותנו שוב למונדיאל. תודה לסרגיי ברברז, אמיר ספאיץ' ושותפיהם שהרכיבו את הנבחרות הזו והביאו את השחקנים האלה".

בוסניה תשחק בבית עם קנדה, שווייץ וקטאר. על הנייר מדובר ביריבות שאפשר לעשות מולן תוצאות טובות ואולי להמשיך מעבר לשלב הבתים, במיוחד עם תמיכה של קהל רב שעשוי ללוות את הנבחרת. בינתיים, כל העיניים יהיו נשואות להחלמה של דז'קו בתקווה שהוא יהיה מוכן בזמן לטורניר.

נבחרת בוסניה חוגגת עם המאמן סרגיי ברברז, צילום: AP
אלפים חוגגים ברחובות סרייבו, צילום: AP
אוהדי נבחרת בוסניה חוגגים, צילום: רויטרס
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טירוף ביציעים אחרי העלייה של בוסניה למונדיאל, צילום: AP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...