זהרה גנברי (משמאל) אחרי בקשת המקלט. צילום: AFP

קפטנית נבחרת איראן קיבלה החלטה קשה: "המשפחה נעדרת"

זהרה גנברי החליטה לחזור למולדתה אחרי שקרוביה ספגו איומים מהמשטר • מתוך שבע חברות המשלחת שביקשו מקלט באוסטרליה - רק שתיים עדיין לא חזרו בהן • חברת מועצת העיר רייד חשפה: "הן מאוימות מאוד, אזרחי איראן ויתרו על המערב ומסתמכים אחד על השני כדי לשרוד"

[object Object]

קפטנית נבחרת הנשים של איראן בכדורגל, זהרה גנברי, חזרה בה מבקשת המקלט שלה באוסטרליה והיא תחזור למולדתה, כך דיווחה היום (ראשון) סוכנות הידיעות של הרפובליקה האסלאמית אירנ"א. מתוך שש השחקניות ומנהלת הנבחרת שביקשו מקלט (שבע בסך הכול), נותרו כעת רק שתיים שלא חזרו בהן.

כמו האחרות, גם גנברי קיבלה מסרים על כך שבני משפחתה בסכנה בגלל ההחלטה שלה והיא בחרה לחזור בה. רק אתמול פורסם כי שתי שחקניות נוספות ויתרו על בקשת המקלט ושחקנית העידה: "הן חשו אשמה על כך שערקו בזמן מלחמה, וחששו מההשתלבות שלהן באוסטרליה". כולן ספגו איומים מהמשטר בנוגע לקרוביהן.

בדיווח באירנ"א כתבו כי גנברי "חוזרת לחיק המולדת". הקפטנית בת ה-34 הייתה כאמור אחת משבע חברות המשלחת שביקשו וקיבלו תחילה מקלט באוסטרליה, אחרי סיום דרכה של נבחרת איראן בטורניר אליפות אסיה לנשים שהתקיים במדינה. מאז, החלה סדרת חרטות ורק שתיים נותרו.

שחקניות נבחרות איראן עם שר הפנים האוסטרלי טוני בורק, צילום: AFP

הכול התחיל בהמנון

הנבחרת עלתה לכותרות כאשר השחקניות העבירו מחאה נגד המשטר כשסירבו לשיר את ההמנון במשחק הפתיחה של הטורניר, זאת במקביל לתקיפה הישראלית-אמריקנית בטהרן ופרוץ המלחמה באזור. לפני המשחק השני, השחקניות כבר שרו ואף הצדיעו, אחרי שספגו איומים חמורים מהשלטונות.

בכירים בתקשורת האיראנית קראו להענישן בחומרה וכינו אותן "בוגדות בזמן מלחמה", עבירה שעלולה לגרור להוביל לגזר דין מוות במדינה. לאחר שהודחו מהטורניר, השחקניות תועדו כשהן מתחננות לעזרה באמצעות שפת הסימנים דרך חלונות האוטובוס, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התערב - ומי מהן שרצתה קיבלה מקלט באוסטרליה.

"בני המשפחה נעדרים"

אחרי ששר הפנים האוסטרלי טוני בורק העניק לשבע מהן את האשרה, הגיעו האיומים. "השחקניות קיבלו הזדמנויות חוזרות ונשנות לדבר על האפשרויות שלהן, אך לבסוף הן עמדו בפני החלטות קשות להפליא", אמר בורק. טינה קורדרוסטמי, חברת מועצת העיר רייד, אף אישרה כי השחקניות "מאוימות מאוד" על ידי המשטר האיראני.

זהרה גנברי קפטנית נבחרת איראן, צילום: Getty Images

קורדרוסטמי חשפה בשיחה עם "פוקס ניוז" כי משפחותיהן משמשות מנוף לחץ כדי להניא אותן מההחלטה ולהחזירן הביתה: "המשפחות שלהן נעצרו, אני יודעת שיש בני משפחה נעדרים. אני רוצה שאנשים במערב יבינו שאזרחי איראן ויתרו על המערב ומסתמכים רק אחד על השני כדי לשרוד. אנחנו מודאגים ויודעים בוודאות שהן לא יהיו בטוחות".

זהרה גנברי קפטנית נבחרת איראן, צילום: EPA
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

שחקניות נבחרת הנשים של איראן מצדיעות בהמנון // חשבון ה-X של Michał Banasiak

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו